27 juni 2024Tjejmilen fyller 40 år

och Veho Bil är med och firar

Sandra Johansson Ikem

Marknadskoordinator

I år fyller tjejmilen 40 år, detta firas med en unik jubileumsbana den 31 Augusti. För första gången är vi på Veho Bil med som samarbetspartner och ni hittar oss i vår monter innan och efter loppet. Dessutom kommer en av våra fina bilar, en Mercedes-Benz EQE SUV vara ledarbil i täten.

År 1984 gick startskottet för Sveriges första lopp för enbart kvinnor, det var starten på en framgångshistoria. 2000 dedikerade kvinnor sprang loppet då och i år är det runt 20.000 kvinnor anmälda.

Det är en ära att få vara med och fira detta tillsammans med tjejmilen. Att få vara en del av evenemanget och hylla alla duktiga löpare och den utveckling som skett.

Elvira Landsberg, personbilssäljare på Veho Bil kommer vara på plats;

Det ska bli väldigt kul att ta del av evenemanget just i år när de fyller 40 år. Det blir mitt andra lopp någonsin, i Maj sprang jag Göteborgsvarvet och nu blir det tjejmilen! En riktig folkfest att se fram emot.

I år är det en alldeles unik bana som startar och slutar vid Sjöhistoriska muséet ute på Djurgården, under loppet kommer du bland annat att passera strandvägen och Kungliga slottet. Ledarbilen som kommer ta er igenom hela banan kommer vara en Mercedes-Benz EQE SUV från Veho Bil.

Jubileumsbana

Tjejmilen jubileumsbana 2024

Vår ledarbil EQE SUV tar bara 32 min att ladda upp till 80 % med snabbladdning. Ungefär lika snabbt som förra årets vinnare Sarah Lahti tog sig i mål och gjorde banrekord på 32 m och 32 s. Det ska bli otroligt spännande att se om det blir ett nytt banrekord i år och om någon kan klå snabbladdningstiden på 32 min?

EQE SUV laddar
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?