Mercedes-Benz eMobility

Mercedes integrerade helhetslösning för ellastbilar med service, digitala tjänster och eConsulting.

Fördelar ellastbilar

eMobility representerar elektriska drivsystem tillsammans med avancerad informations- och kommunikationsteknik i fordon och infrastruktur. Hos Mercedes-Benz är e-mobilitet mer än bara elektriskt drivna lastbilar; det innebär också en rad tjänster, digitala lösningar och eConsulting för att stödja våra kunders verksamhet. Dessutom omfattar det flera andra fördelar:

  • Framtidssäker mobilitet/logistik, t.ex. vid körförbud i innerstäder.
  • Hållbar mobilitet med lokal koldioxidneutral körning och helt koldioxidneutral drift vid 100 % grön el.
  • Ökning av den totala effektiviteten – elfordon erbjuder en mycket effektivare drivning än diesel.
  • Minska bullernivån och dra nytta av de fördelaktiga reglerna för eldrivna lastbilar, t.ex. leveranstider på gågator.
  • Förbättrad förarkomfort och bättre körupplevelse i eldrivna lastbilar.
Mercedes Uptime

e-Consultning

Vår eConsulting är ett rådgivningserbjudande som omfattar alla nödvändiga lösningar inom e-mobilitet. Genom tre övergripande steg vägleder våra specialister er hela vägen till en framtid med minskade CO2-utsläpp.

  1. Först analyseras flottans körsträcka, vilket kan utforskas med en första uppskattning med eTruck Ready. Denna körsträcka fungerar som grund för att utveckla er laddningsplanering och laddningsförvaltning.
  2. Nästa steg innebär att noggrant analysera och optimera kostnaderna som är kopplade till planen. Med hjälp av vår egen Daimler-programvara kan vi förutse styrkor och svagheter för er övergång över hela Europa. Kostnads-nyttoanalysen blir fullständigt transparent och vi hjälper er att bedöma detta förhållande samt sammanställa en eventuell ansökan.
  3. I det sista steget bistår vi med hjälp i genomförandet och integrerar det smidigt i era verksamhetsprocesser.

Digitala lösningar

Syftet med Mercedes digitala lösningar är att göra ditt arbete enklare, mer effektivt och mer sammanlänkat – oavsett om du befinner dig bakom ratten eller vid skrivbordet. Målet är att hålla ditt företag i rörelse med hjälp av innovativ teknik.

  • Den digitala förarplatsen Multimedia Cockpit är fullt uppkopplad och integrerad med Mercedes-Benz Truck App Portal samt olika appar som förgyller er vardag.
  • Fordon, förare, flottor och order möts och kommunicerar genom Fleetboard Portal – Kärnan för digitala lösningar från Mercedes-Benz Trucks. Här samlas realtidsdata och förenklar administrativt arbete med hjälp av tjänster som Mercedes-Benz Uptime, Logbook, Mapping och Fleetboard Charge Management.

Mercedes-Benz eActros och eEconic

Hållbara, framtidsinriktade, innovationsdrivna och tysta: dessa är de första helt elektriska lastbilarna från Mercedes-Benz. De är emellertid mycket mer än bara lastbilar, de utgör en integrerad del av helhetslösningen som e-mobilitet innebär.

Tjänster som Mercedes-Benz Uptime, Fleetboard Charge Management och eConsulting samt med Mercedes-Benz nationella och internationella specialister vid din sida.

Intresserad av att höra mer?

Kontakta din närmaste Veho Trucks anläggning så hjälper vi dig vidare med e-mobilitet.

Karlstad
Körkarlsvägen, Bergvik, 653 46 Karlstad
Malmö
Staffanstorpsvägen 104, 232 61 Arlöv
Västerås
Wijkmansgatan 1, 721 36 Västerås
Örebro
Berglundavägen 3C, 702 36 Örebro
Gävle
Ersbogatan 4, 802 93 Gävle
🎉

Lastbilspremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?