mercedes från sidan

Mercedes tjänstebil & företagsleasing

Mercedes-Benz företagsleasing är till för dig som kör tjänste- eller förmånsbil, eller ansvarar över bilflottan på ert företag.

Operationell leasing eller BusinessLeasing?

Oavsett behov ser vi till att ni får den mest optimala lösningen för just er – operationell leasing eller BusinessLeasing, som du kan läsa mer om nedan.
Välj fritt mellan Mercedes modeller som vi paketerar i ett komplett paket där finansiering, serviceavtal och ett garanterat restvärde ingår.

Mercedes-Benz BusinessLeasing

Med Mercedes-Benz BusinessLeasing får du full kontroll över dina utgifter med ett komplett paket för din Mercedes-Benz företagsbil.

I BusinessLeasing ingår orginalservice, garanterat restvärde och finansiering. Vårt fokus på Mercedes-Benz gör att du får bästa personliga rådgivning och expertis. Vi erbjuder alltid en nära kontakt med expertrådgivare som utgår ifrån er bilpolicy och skräddarsyr en lösning utifrån företagets behov.

Inkluderar alltid

 • 24 eller 36 månaders löptid
 • Garanterat återköpsvärde
 • Serviceavtal ServiceCare Fleet ingår
 • Vägassistans Mobilo
 • FleetEdition – alltid rabatt på bilen och Mercedes-Benz serviceavtal.

Operationell leasing via Athlon

Har du ansvar över en bilflotta på 10+ bilar erbjuder vi Operationell Leasing via Athlon.

Via Athlon hanteras er fordonsflotta och ni får personlig rådgivning samtidigt som totalkostnaden blir så låg som möjligt. Den totala kostnaden (TCO) för företagets person- och/eller transportbilar räknas ut, där du får med allt ifrån kostnadsgarantier för service, reparationer och däck. Låt Athlon sköta administrationen så du får mer tid att fokusera på nyckelfunktioner.

Inkluderar alltid

 • 36 mån och 1500 mil / år
 • Garanterat restvärde
 • Service och reparationsavtal
 • Vinterdäck
 • Försäkring
 • Konsoliderad fakturering
 • Gäller minst 10 bilar

Spara mer med FleetEdition

Med FleetEdition får du alltid rabatt på bilen och vill du leasa bilen får du även rabatt på Mercedes-Benz serviceavtal. Oavsett antal bilar i din vagnpark. Kontakta din säljare för mer information.

Vanliga frågor & svar vid företagsleasing

Här reder vi ut några av de begrepp som kan vara bra att ha koll på inför affären. Du kan även kontakta oss, vi hjälper dig såklart på vägen.

För en tjänstebil är syftet främst att bilen ska användas i tjänsten. När det gäller en förmånsbil får den även användas privat, men då tillkommer alltid en förmånsskatt.

Prisbasbelopp ligger bland annat till grund för beräkningen av av värdet på bilförmån – också känt som förmånsvärde. Prisbasbeloppet för år 2023 är 53 500 kronor. Ett prisbasbelopp är därför 53 000 kronor och normalt räknar många företag att bilen ska ligga under ett prisbasbelopp på under 7.5.

TCO står för Total Cost of Ownership. Det är en finansiell metod som innebär att den totala kostnaden för ägandeskapet under hela ägandetiden räknas ut. Med en uträknad totalkostnad för ägandeskapet får du full kontroll på vad allt kommer att kosta i förväg när du leasar hos oss via Athlon.

Redo för nästa steg?

Härligt! Kontakta någon av våra anläggningar så hjälper vi dig till din nästa företagsbil.

Stockholm – Smista
Smista Allé 42, 141 74 Segeltorp
Karlstad
Körkarlsvägen 7, Bergvik, 653 46 Karlstad
Örebro
Nastagatan 16, 702 27 Örebro
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?