Roadtrip

14 juni 2024Roadtrip i sommar

Vi guidar dig med allt från bilmodell till tips på vägen.

Sandra Johansson Ikem

Marknadskoordinator

Roadtrip måste vara sommarens bästa aktivitet på hjul. Förutom att du upptäcker nya platser, träffar nya människor och tar dig fram i din trygga bil så kan kan den också anpassas utifrån dina behov.

Äventyret kan anpassas utifrån budget, tidsperiod, spontanitet och intressen. En av det viktigaste faktorerna är hur du eller ni ska ta er fram, det vill säga, val av bil. Oavsett om ni är en hel familj som ska åka, ett kompisgäng, du och din partner eller du själv – så finns det bilmodeller för alla. Nedan får ta del av några av alla Mercedes-Benz modeller samt ta del av våra tips på vägen samt platser i Sverige du inte vill missa.

Rymliga V-klass

För det stora familjen eller stora kompisgänget är nya V-klass med upp till 7 passagerarplaster ett smart val. V-klassen går att få i flera utföranden om man föredrar mer lastutrymmen och färre passagerarsäten. Oavsett hur du utformar din V-klass är säkerhetsfunktionerna på sin plats och din roadtrip blir trygg hela vägen.

Läs mer om V-klass

Eldrivna EQV

V-klass finns även som helelektriska EQV med en räckvidd på 363 – 213 km på enbart eldrift enligt WLTP och ca 45 min laddning på snabbladdstationer. Med Electric Intelligence beräknas den optimala rutten utifrån bland annat trafiksituation och laddningsnivå vilken underlättar din roadtrip och vardag rejält.

Läs mer om EQV

V-klass och EQV
Veho Bil pattern

Smarta Marco Polo

Nya Marco Polo fungerar lika bra som vardagsbil som campingbil. Med upp till fyra sovplatser, kök och toalett blir bekvämligheten och smidigheten maximal när du ska ut på roadtrip. Tack vare pop-up taket kan du få ståhöjd i bilen. Med luftfjädringen AIRMATIC som tillval kompenseras nivåkontrollen automatiskt så att du kan stå på de flesta camping ställplatserna trots lite ojämna underlag.

Läs mer om Marco Polo

Komfortabla GLS SUV

Med upp till 612 hästkrafter, upp till 7 passagerarplatser och stort bagageutrymme tar du dig komfortabelt var du än vill. Förutom att den är bekväm och rymlig är den också otroligt elegant med belysta instegslister, ny frontdesign och lättmetallfälgar. MULTIBEAM strålkastarna lyser inte bara upp vägen utan kan också reagera på olika trafiksituationer i kurvor eller terräng med hjälp av separata LED:er.

GLS
GLS SUV
GLS sittplatser
Roadtrip med en GLS SUV
Veho Bil pattern

Tips inför och under din roadtrip

Packa smart
Du packar alldeles för mycket och hälften kommer inte till användning, känner du igen dig? Planera packningen och ta bara med det mest nödvändiga. Ju mer du planerar och går igenom vad som faktiskt behövs ju lättare blir resan och ju lättare blir det att packa bilen. Läs vår artikel om hur du packar rätt.

Planera rutten
Gör en reseplan som grund, både destinationerna du ska besöka men också var du kan äta lunch och tanka eller ladda bilen. Det blir inte alltid som planerat men det är tryggt att ha något att luta sig tillbaka på.

Ta pauser
Underskatta inte vikten av att ta pauser. Se till att ta pauser med jämna mellanrum oavsett om du känner dig trött eller inte.

Underhållning
Underhållning för dina passagerare är relevant både för dig som förare och för passagerare för att hålla humöret uppe – kanske speciellt för barnfamiljer. Se till att ladda upp med tidningar och spel och förbered billekar som ni alla kan vara med på. Läs vår artikel om tips på billekar.

Förtäring
Håll blodsockret i styr, bunkra upp med mellanmål och dryck som håller energinivån jämn.

Var förberedd
Om olyckan skulle vara framme är det bra att du är förberedd och har bilen utrustad med till exempel startkablar, varningstriangel, bogserlina, brandsläckare, förstahjälpen-kit och däckspray. Även om inte du råkar ut för någon olycka kan det finnas någon i din omgivning som behöver din hjälp. 24 H jour finns tillgängliga hela dygnet när du som kör en Mercedes-Benz behöver hjälp.

Roadtrip med barn

Platser att besöka under din roadtrip

Förutom val av bil är platser att besöka också en viktig aspekt i roadtripplanerandet om du inte vill vara spontan. Här listar vi platser fem landskap värt att besöka i Sverige så det bara är för dig att börja planera rutten utifrån behov, önskemål och intressen.

 1. Roadtrip i Skåne

  I Skåne hittar du flera städer och platser med traditionella och moderna sevärdheter. Besök mysiga Lilla Torg och Västra Hamnen i Malmö. För den kulturella finns det många platser att se i Lund, bland annat Kulturen i Lund som är två kvarter fullt av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer. På Österlen kan du besöka Ales Stenar, en 67 meter lång skeppssättning av 59 stenar. På Österlen hittar du också Kiviks musteri och Simrishamn. I Helsingborg finns det ett brett utbud av sevärdheter, stränder, museum och slott. Falsterbo och Skanör lockar med sina stränder och den årliga Falsterbo Horse Show som i år är 6-14 Juli.

 2. Roadtrip i Dalarna

  Dalarna är rikt på kultur och naturupplevelser. Besök sagolandet Tomteland i Mora eller sommlandet i Leksand. Mysiga Rättvik lockar med långbryggan, Dalhalla och Classic Car Week som är varje år runt vecka 31. I Tällberg kan du njuta av traditionella dalastugor och spa med utsikt över Siljan.

 3. Roadtrip i Bohuslän

  Bohuslän erbjuder vacker skärgård och charmiga kuststäder. Göteborg har nöjesparken Liseberg, Universeum och historiska Haga. Smögen är känt för Smögenbryggan och hummerfiske. Marstrand erbjuder Marstrands Fästning och pittoreska gränder. Fjällbacka lockar med Kungsklyftan och skärgårdsnatur. I Lysekil kan du besöka Havets Hus och Stångehuvuds naturreservat.

 4. Roadtrip i Södermanland

  Huvustaden Stockholm som delvis ligger i Södermanland har mycket att erbjuda, för att nämna några platser är Gamla Stan, Skansen och Vasamuseet värda att besöka. I Mariefred kan du besöka Gripsholms Slott och åka ångbåt. Trosa har en charmig hamn inte allt för långt därifrån ligger Tullgarns Slott. I Nyköping är den medeltida borgen Nyköpingshus belägen.

 5. Roadtrip i Lappland

  I Kiruna hittar du det berömda ishotellet och ca 10 mil från centrala Kiruna hittar du Abisko nationalpark. Abisko har dessutom Aurora Sky station där du kan gå en midnattsolvandring eller åka linbana. I Gällivare hittar du bland annat Stora Sjöfallets nationalpark. Gillar du museum finns ett fjäll och samemuseum i Jokkmokk – Ájtte-museet. Och Silvermuseet i Arjeplog.

Mercedes semester
Veho Bil pattern
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?