EQB packning

15 februari 2024Packa och lasta bilen rätt

Så packar och lastar du din Mercedes på bästa sätt

Sofi Forsberg

Branschexpert

När det är dags för en bilresa är det viktigt att inte bara planera resvägen och destinationen, utan också tänka på hur du packar bilen. En väl förberedd och smart packning kan göra hela resan smidigare och mer njutbar. Här är några användbara tips för att packa bilen på ett smart sätt inför er nästa äventyr.

Hur ska vi packa bilen rätt och bäst? Vi högg tag i vår fantastiska kollega och Mercedes expert Elvira Landsberg och frågade om vi kunde få hennes bästa tips.

1. Planera och prioritera

Innan du börjar packa, ta dig tid att planera vad du behöver ta med dig. Gör en lista över alla nödvändiga saker och se till att du har allt du behöver för resan och din destination. På så sätt kan du undvika att glömma viktiga saker och undvika onödig stress.

När du har gjort din lista, prioritera vilka saker som är mest nödvändiga och vilka som kan lämnas hemma. Försök att bara ta med det absolut nödvändiga för att undvika att överlasta bilen och minska risken för trångt utrymme.

2. Använd utrymmen smart och ha alltid god sikt bakåt

Dra för insynsskyddet och ha all packning under det. På så sätt slipper du skymd sikt i backspegeln. När du packar bilen är det viktigt att använda utrymmet på ett smart sätt. Placera de tyngsta och största föremålen längst ner och längst bak i bagageutrymmet för att hålla bilen stabil och säker att köra. Se också till att utnyttja alla utrymmen effektivt genom att packa mindre föremål i mellanrummen och utrymmen runt större saker. Fäll mittensätet eller använd genomlastningsluckan för långa föremål som skidor eller plankor. På så sätt kan du transportera långa föremål utan att behöva takbox.

Vissa av våra Mercedes-modeller har ställbart baksäte, bland annat storsäljaren EQB. Då kan man enkelt skjuta fram baksätesraden eller vinkla ryggstöden för att få extra utrymme i bagaget.

3. Investera i en takbox, men överlasta inte

Vet ni med er att det alltid blir en eller fler långresor med mycket packning kan det vara värt att investera i en takbox. Funkar lika bra till sommarsemestern som skidsemestern.

Ett av de vanligaste misstagen när det gäller att packa bilen är att överlasta den med för många saker. Kom ihåg att varje extra kilo belastar bilen och kan påverka bränsleförbrukningen och körekonomin. Försök att bara ta med det absolut nödvändiga och undvik att packa bilen fullständigt.

Bli grym på att packa bilen smart

Att packa bilen smart inför en resa är en viktig del av att säkerställa en smidig och behaglig körupplevelse. Genom att planera i förväg, prioritera, använda utrymmet smart, organisera packningen ordentligt, undvika överlastning och säkra lasten kan du göra resan både säkrare och mer bekväm för alla passagerare. Så nästa gång du ger dig iväg på vägarna, ta dig tid att packa bilen på rätt sätt för att få ut det mesta av din resa.

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?