Mercedes billekar

13 februari 20245 tips på bilresans bästa lekar

Sportlov, sommarlov eller bara iväg till svärföräldrarna. Vi har tips på roliga lekar som gör bilresan lite enklare och roligare.

Sofi Forsberg

Branschexpert

Att åka bil kan vara en av de mest avkopplande eller utmanande delarna av en resa om du åker med barn i bilen. Ta del av några idéer och tips för att göra bilresan till ett äventyr istället för en utmaning.

För de som har barn, kan det vara särskilt utmanande att hålla dem underhållna och engagerade under långa bilresor. Men det behöver inte vara så svårt! Med några enkla billekar och knep kan bilresan förvandlas till en rolig och minnesvärd upplevelse för hela familjen.

5 billekar som gör resan roligare

 1. Bilbingo:
  Bilbingo är en klassiker som aldrig blir gammal. Innan ni ger er iväg på er resa, skapa en lista med föremål eller saker som ni förväntar er att se längs vägen. Det kan vara allt från en röd bil till en ko på en äng. Ge varje passagerare en kopia av listan och låt dem markera av föremålen när de ser dem. Den som först får bingo vinner en liten priskorg med godsaker eller små leksaker.
 2. “Pip och gissa”
  Låt en person välja ut något som den ser längs vägen och varje gång föremålet dyker upp så säger personen “pip”. Då gäller det att speja blicken och försöka klura ut vad det är som personen ser.
 3. Sångstund:
  Ingen bilresa är komplett utan lite musik. Istället för att bara lyssna passivt på låtar, varför inte göra det till en interaktiv upplevelse? Spela upp några barnvänliga låtar och uppmuntra alla i bilen att sjunga med. Ni kan till och med göra det till en tävling för att se vem som kan komma ihåg flest låttexter eller vem som kan sjunga högst!
 4. Gissa vilken låt:
  För de lite äldre barnen kan en lek som ”Gissa vilken låt” vara underhållande. Spela upp några korta utdrag från kända låtar och låt barnen gissa vilken låt det är. Det här är inte bara roligt, utan det kan också vara ett bra sätt att introducera barnen för olika genrer och artister.
 5. Gemensam berättelse:
  Ta tillfället i akt att låta fantasin flöda fritt! Låt en person få inleda en berättelse med en mening för att sedan låta nästa person ta vid och fortsätta berätta. I tur och ordning går berättelsen runt där alla få bidra med en mening var. Detta skapar spänning för alla då ingen vet hur berättelsen kommer att sluta.

Låt resan bli lekande lätt

Oavsett vilken typ av lek ni väljer att spela under er bilresa är det viktigaste att ha roligt och spendera kvalitetstid tillsammans som familj. Glöm inte att ta regelbundna pauser för att sträcka på benen och fylla på med energi. Gör nästa bilresa till ett äventyr att minnas!

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?