Elbil från Mercedes-Benz

3 juli 20233 snabba om att köra elbil med Mina Keyvani

Planera och njut! Vår nya säljare Mina i Karlstad svarar på tre snabba frågor om ett elektrifierat bilägande.

Ett av våra högt uppsatta klimatmål på Veho Bil är att hela koncernen ska vara koldioxidneutral inom den egna verksamheten senast år 2025. En viktig del av detta mål är att samtliga tjänstebilar som väljs av vår personal ska vara elektrifierade. Vi har frågat våra anställda om förutfattade meningar och förväntningar kring ett elektrifierat bilägande. Mina Keyvani är vår nya säljare och Mercedes-expert i Karlstad. Hon åker en Mercedes-EQB och älskar sin bil men drömmer om framtiden där räckvidden blir längre.

1. Vilka förutfattade meningar eller till och med tvivel hade du om elbilar innan du först testade en? Har din åsikt förändrats på vägen?

Att det blir jobbigt med räckvidden och att jag skulle behöva börja planera – vilket jag aldrig tidigare gjort i samma utsträckning vid bilkörning. Jag hade inga tvivel, men visste att jag skulle behöva planera min körning mer på längre sträckor. Den verkliga räckvidden som är på ungefär 35-40 mil på min EQB, blir lite för kort för mig i min körning. Till vardags funkar det super! Men det är just när jag ska åka iväg längre. Får vi lite längre räckvidd på bilarna som det är på EQE kommer det bli betydligt bättre.
Däremot är laddningen och räckvidden betydligt mer effektiv på Mercedes än ett annat märke jag körde innan, vilket är väldigt tacksamt.

2. Vilka tycker du är de största fördelarna med elbilar? Vilka är utmaningarna?

Fördelen är kostnaden per mil och känslan av bilen. Utmaningarna ligger hos en själv – att lära om sig efter bilen.

3. Vilket råd skulle du ge till någon som funderar på att köpa eller hyra en elbil?

Planera! Planerar du så slipper du den så kallade räckviddsångesten. Och använd för tusan navigationsfunktionen i bilen. Då slipper du huvudvärken gällande var du ska ladda och hitta laddplats. Dessutom förbereder bilen batteriet för laddning och det brukar räcka med att bara stå 15-30 min och ladda. Skaffa även Mercedes Charge-kortet och appen för smidigare laddning. Det har nog aldrig varit så fritt från strul som det är med dessa. Du vill inte stå och slösa tid på att få igång laddningen, otroligt smidigt!

Du hittar fler frågor och svar om ett elektrifierat bilägande under Fokus elektrifiering. Där kan du fördjupa dig i frågor som rör Ny på elbilsmarknaden eller Mercedes-EQ i vardagen. Har du fler frågor eller intresserad av att veta mer om en specifik modell är du välkommen att ta kontakt med Mina eller någon av våra andra experter.

Kontakta våra experter i Karlstad

Karlstad

Körkarlsvägen 7, Bergvik, 653 46 Karlstad

Till anläggningssidan

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?