äga en Mercedes elbil

Ett elektrifierat bilägande

Mercedes-Benz elbilar ligger i framkant och vi ger svar på de vanligaste frågorna som rör vardagen med elbilar.

Vi guidar dig på Mercedes elbilsmarknad

Oavsett om du är på jakt efter din första elbil, vill öka din kunskap om Mercedes-EQ eller få bättre koll på ditt bilägande och allt som rör el och laddning – har vi sammanställt svar på viktiga frågor rörande elbilar och elbilsmarknaden, med tips och råd till dig. Har du en specifik fråga är du välkommen att kontakta oss nedan.

  • Lägre drivmedelskostnader.
  • Högre vridmoment.
  • Lägre bullernivå.
  • Ett mer hållbart bilägande.

Ny på elbilsmarknaden

Räckvidd, kWh, laddboxar och är du verkligen redo? Inför ett elektrifierat ägande finns det mycket fakta att ta till sig. Det är ett helt nytt körsätt och bilägande, både smidigt och lustfyllt. Vi finns alltid nära till hands vid frågor eller hjälp. Läs mer om vad det innebär att gå över till ett elektrifierat ägande. Du hittar även fler vanliga frågor och svar på följande sida.

En stor fördel med elbil är den sänkta drivmedelskostnaden framförallt om man har möjlighet att ladda hemma. Andra fördelar med en elbil är det höga vridmomentet. Det är inte bara något som gör bilen roligare att köra, utan det innebär också att en elbil har bättre omkörningsprestanda jämfört med en fossildriven bil. Elbilar har också färre rörliga delar vilket innebär ett generellt lägre service- och underhållsbehov.

Ja. Har du inte möjlighet att ladda hemma så erbjuder Mercedes me Charge en smidighet när du ska ladda på vägen.

Men, för största möjliga bekvämlighet så rekommenderar vi att man monterar en laddbox hemmavid. Generellt brukar man prata om att antingen kunna ladda hemma eller vid sin arbetsplats för att ha ett så enkelt elbilsägande som möjligt.

Batterier lagrar energi – på samma sätt som bensintanken. Och energin mäts i kilowattimmar (kWh). En elbil kanske har ett batteri på 80 kilowattimmar. Det betyder att det rymmer så mycket energi att det kan driva något som har en effekt på 1 kilowatt i 80 timmar. Om man beräknar räckvidden utifrån samma batteri på 80 kilowattimmar, och räknar med att bilen har en snittförbrukning på 20 kWh/100 km, så skulle alltså bilens räckvidd vara 400 kilometer.

Mercedes-EQ i vardagen

Laddpunkter, långresor och vad händer om bilen inte startar? Ett elektrifierat bilägande är framtiden och för att få ett så smidigt bilägande som möjligt finns det en hel del nyttig information att hålla koll. Läs mer om hur ett elektrifierat bilägande i vardagen blir lika enkelt och självklart som ett bränsledrivet.

En elbil från Mercedes-Benz kombinerar en mer än hundraårig tradition av att bygga bilar med dagens avancerade teknik – utan kompromisser. Oavsett om du är ute efter en sportig suv eller en familjevänlig persontransportbil, så finns en lämplig modell i Mercedes-Benz breda utbud av helt eldrivna modeller.

Ja. Utöver bekvämligheten att alltid komma in i en förtempererad kupé så optimeras dessutom räckvidden genom att energin som går åt för att förklimatisera kupén dras direkt från väggen istället för att påverka bilens räckvidd, samt att batteriet också förvärms till en optimal batteritemperatur och genom det sänker förbrukningen.

Ett tomt batteri går snabbare att ladda än ett som börjar bli fullt. Man brukar säga att det tar lika lång tid att ladda en elbil från 0-80 procent som det gör att ladda de sista 20 procenten. Även kylan spelar in i vilken laddhastighet du får ut, så genom att förvärma batteriet inför din snabbladdning så kortar man ner laddtiden. Batteriet förvärms automatiskt när du navigerar till en snabbladdare.

Mercedes ambition 2039

En helt eldriven fordonsflotta: Med denna vision är Mercedes-Benz engagerade i klimatskydd och kontroll av luftföroreningar, vilket går i linje med Veho Group och Mercedes-Benz hållbara affärsstrategi.

Ambitionen är att göra Mercedes flotta av nya bilar CO₂-neutral till 2039 och att inte ha någon betydande inverkan på luftkvaliteten i innerstaden. I ”Ambition 2039” har Mercedes satt som mål att göra flottan av nya personbilar CO₂-neutral över fordonens hela livscykel till 2039.

Mercedes tar ett helhetsgrepp kring klimatskydd med mål som täcker in alla led i fordonsindustrins värdekedja – från teknisk utveckling till utvinning av råvaror, till produktion, livslängd och återvinning.

Visionen i sin helhet

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?