Mercedes-EQ i vardagen

För dig som redan kör en Mercedes elbil är mycket redan självklart. Men har du någon fråga rörande ett elektrifierat ägande hoppas vi du får de svar du önskar. Annars är du mer än välkommen att höra av dig så hjälper vi dig vidare.

Frågor och svar

Mercedes me Charge är ett abonnemang som ingår i 1-3 år i alla nya laddbara Mercedes-Benz. Genom detta är du automatiskt ansluten till operatörer som tillsammans har 80 % av de publika laddstationerna i Europa. Du har avtalspriser och får allt på en och samma faktura helt automatiskt. Dessutom kan du inte bara se alla anslutna laddstationer på din navigator och om det finns platser lediga. Du ser dessutom ditt pris per kWh.

Det ingår 1 år Mercedes me Charge L i alla laddbara bilar, och 1 år Mercedes me charge M i laddhybrider. Mercedes me charge S är gratis.

Läs mer om Mercedes me Charge.

Du kan ladda din elbil från Mercedes på över 450 000 laddpunkter i Europa. Oavsett var du befinner dig på vägen – på en weekendresa eller på familjesemester – får du en snabb och praktiskt åtkomst till laddstationerna med Mercedes me Charge. Även om ditt elfordon laddas i länder med andra valutor, får du alltid fakturan i din lokala valuta. På så sätt blir kostnaderna helt transparenta.

I kallare klimat förbrukar en elbil mer energi för att både värma kupén och batteriet, vilket innebär att räckvidden minskar. Genom att förvärma bilen när den står och laddar så värmer du bilen med ström från elnätet istället för att ta från batteriet. Detta medför både längre räckvidd och en uppvärmd kupé.

Ett tomt batteri går snabbare att ladda än ett som börjar bli fullt. Man brukar säga att det tar lika lång tid att ladda en elbil från 0-80 procent som det gör att ladda de sista 20 procenten. Även kylan spelar in i vilken laddhastighet du får ut, så genom att förvärma batteriet inför din snabbladdning så kortar man ner laddtiden. Batteriet förvärms automatiskt när du navigerar till en snabbladdare.

IONITY är ett nätverk av snabbladdare som finns i 24 europeiska länder. Alla IONITYs laddare ingår i Mercedes me Charge.

Vi rekommenderar att man för vardagskörning sätter laddgränsen på 80 procent – Det mår batteriet bäst av på sikt. Ska man däremot iväg på långresa kan man toppa upp batteriet precis inför avfärd för att få ut maximal räckvidd, men tumregeln är att aldrig låta bilen stå med 100 procent laddning under en längre tid.

Ja, oavsett årstid är det aldrig fel att förklimatisera bilen. Utöver bekvämligheten att alltid komma in i en förtempererad kupé så optimeras dessutom räckvidden genom att energin som går åt för att förklimatisera kupén dras direkt från väggen istället för att påverka bilens räckvidd, samt att batteriet också förvärms till en optimal batteritemperatur och genom det sänker förbrukningen.

Alla våra elbilar har ett värmeregleringssystem som avleder hög värme för att skydda batteripaketet och för att optimera batteriprestandan och därmed räckvidden.

En elbil från Mercedes-Benz kombinerar en mer än hundraårig tradition av att bygga bilar med dagens avancerade teknik – utan kompromisser. Oavsett om du är ute efter en sportig suv eller en familjevänlig persontransportbil, så finns en lämplig modell i Mercedes-Benz breda utbud av helt eldrivna modeller.

Ja. Alla elbilar från Mercedes-Benz är utrustade med samma avancerade säkerhetssystem som våra övriga modeller.

Att skapa ett konto hos Mercedes me Charge är enkelt. Klicka här för att skapa ett konto!

På Veho Bil hjälper vi även dig med det under leveransen om du önskar.

En stor fördel med elbil är den sänkta drivmedelskostnaden framförallt om man har möjlighet att ladda hemma. Andra fördelar med en elbil är det höga vridmomentet. Det är inte bara något som gör bilen roligare att köra, utan det innebär också att en elbil har bättre omkörningsprestanda jämfört med en fossildriven bil. Elbilar har också färre rörliga delar vilket innebär ett generellt lägre service- och underhållsbehov.

Ja. Har du inte möjlighet att ladda hemma så erbjuder Mercedes me Charge en smidighet när du ska ladda på vägen.

Men, för största möjliga bekvämlighet så rekommenderar vi att man monterar en laddbox hemmavid. Generellt brukar man prata om att antingen kunna ladda hemma eller vid sin arbetsplats för att ha ett så enkelt elbilsägande som möjligt.

Batterier lagrar energi – på samma sätt som bensintanken. Och energin mäts i kilowattimmar (kWh). En elbil kanske har ett batteri på 80 kilowattimmar. Det betyder att det rymmer så mycket energi att det kan driva något som har en effekt på 1 kilowatt i 80 timmar. Om man beräknar räckvidden utifrån samma batteri på 80 kilowattimmar, och räknar med att bilen har en snittförbrukning på 20 kWh/100 km, så skulle alltså bilens räckvidd vara 400 kilometer.

Veho Bil pattern
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?