bil som kör på snöväg

8 februari 2019Mercedes-Benz 4MATIC event i Arjeplog

En gång om året ordnar Mercedes-Benz ett vansinnigt roligt och slirande bilevent uppe i Arjeplog. Vår personbilssäljare David Eldebrink var på plats tillsammans med några av våra kunder och upplevde två dagar av grym bilkörning, isande kyla och vacker natur.

Arjeplog, en ort i Norrbottens län några mil söder om norra polcirkeln och ett mecka för större delen av bilindustrin för vinterprover. Under vintermånaderna kommer ingenjörer och tekniker till Arjeplog för att arbeta med att prova bilar under vinterförhållanden. Men även förväntansfyllda bilentusiaster som under några dagar får testa på att släppa alla hämningar och slira runt i snabba fyrhjulsdrivna bilar. Helgen vecka 4 var det dags för Mercedes-Benz och Veho Bil att känna av Arjeplogs vindar och Mercedes-Benz 4MATIC-bilar under halt väglag. Perfekt då mycket är förberett på isarna och runtomkring.

Våra kunder och resten av gruppen var väldigt förväntansfulla och vid avslutningen kändes det som att alla förväntningar införlivades. Det var slående hur vuxna människor snabbt kan bli som små barn i Mercedes AMG bilar. Fantastiskt kul!

David Eldebrink

Bli säkrare på halt väglag

Vill du verkligen lära dig att köra bil på halt underlag/vinterväglag finns det nog ingen bättre upplevelse. Dessutom har du vansinnigt roligt på köpet. Eventet pågår under 2 dagar där deltagarna får lära sig allt från att manövrera bilen under speciella omständigheter, köra bana på tid till att ”drifta” på is. Man blir definitivt en säkrare förare då detta sällan går att simulera på vanliga vägar i vardagen.

Under dagarna var det bilkörning som stod på agendan och lördagskvällen avrundades med skotertur med tillhörande avslutningsmiddag i en jaktstuga. Från start till mål är eventet riktigt proffsigt uppstyrt och de båda instruktörerna kör båda STCC varav den ena tagit SM i go kart. Mäktigt!

  • Två dagars grym vinterkörning i Mercedes-Benz fyrhjulsdrivna bilar.
  • Skoterturer och middag i jaktstuga.
  • Norrländskt väder med många minusgrader.

Davids sammanfattning av eventet i Arjeplog med tre ord är ”kör, kör och kör”. Vilket ger en bra känsla av vad de gjorde och ville göra.

Till sist måste vi avsluta med att prata om vädret. -24 grader med klar himmel och sol sista dagen. Mer magiskt än så kan det inte bli i Norrland i slutet av januari. Tur att adrenalinet höll oss varma.

Tack för ett grymt event!

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?