7 februari 2020Eldrivna Vito levereras till Westerås Brand

Sofi Forsberg

Branschexpert

En av de första eldrivna transportbilarna på den svenska marknaden är Mercedes-Benz eVito. Ett av de första företagen i Sverige som fått en eldriven eVito är Westerås Brand. Vi på Veho Bil fick äran att leverera transportbilen.

Westerås Brand har arbetat i över 20 år med att brandsäkra större fastigheter. När möjligheten kom att nu även kunna åka helelektrifierat i jobbet blev det en självklarhet och ytterligare ett sätt att blicka framåt, mot en tryggare framtid.

– Det är ett policybeslut och vi gör det för kommande generationer. Det är viktigt att även mindre företag tar miljöansvar och visar att det är dags att sadla om.

Säger Bengt Myrin, vd och ägare till Westerås Brand AB. 

Att vara fanbärare och statuera gott exempel är något Westerås Brand gärna tar på sig. De kommer allt eftersom byta ut hela sin fordonspark. På Veho Bil ger vi tummen upp till privatpersoner och företag som tar klivet över till den elektriska sidan. Att leverera ett helelektriskt fordon känns rätt i tiden och att få leverera det från transportsidan känns extra roligt.

Transportbilssäljaren Anders Lindbom hos oss på Veho Bil tycker att det är riktigt spännande att elektrifieringen nu nått transportsidan.

-Att få leverera en elektrifierad bil skiljer sig då fokus ligger mer på körteknik och att spara så mycket effekt från batteriet som möjligt. Många kunder väger också in miljöbesparingen i sina bilköp. Att få sälja en eVito till Bengt Myrin var riktigt skoj då Westerås Brand tar ett stort miljöengagemang. Nu åker de omkring i en eVito med en logga där det står ”Kör för framtida generationer”.

Helelektrisk körning med 150 km på en laddning

Med en Mercedes eVito möjliggörs helelektrisk körning i jobbet med en körning på 150 km på en laddning. Företagets transportbilar används för att de sex anställda ska kunna ha med sig fogsprutor, borrmaskiner, mätverktyg och annan utrustning de behöver för att kunna utföra sitt jobb. Efter sex timmars laddning är eViton fulladdad och redo för tjänst. Det går även att underhållsladda transportbilen under dagen om det så skulle behövas, säger Bengt.

-Vårt arbetsområde sträcker sig mellan Gävle-Örebro-Enköping-Katrineholm, så det kommer att fungera bra.

Arbetet med att få upp fler laddstolpar borde gå snabbare anser Bengt. Men få stolpar ska inte vara en anledning till att privatpersoner och företag tvekar när det kommer till att köra helelektriskt.

Till det yttre är eVito identisk med vanliga Vito och med samma lastkapacitet, både vad gäller vikt och volym. Den stora skillnaden är lugnet i bilen då det inte finns någon motor som brummar. ”Den bara rullar iväg, alldeles tyst” säger Bengt.

Vem vill inte rulla iväg i ett lugn till jobbet? Läs mer om nya eVito och tveka inte att höra av dig om du har frågor och funderingar eller önskar beställa en egen eVito.

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?