bil kör på vägen

21 juni 2023Nya versionen av Mercedes-Benz E-Klass Kombi

Ikoniska E-Klass kombi har alltid varit synonymt med elegans, prestanda och komfort. Den nya versionen gör ingen besviken. Modellen är rymligare än tidigare och erbjuder en helt ny instrumentering och elektronisk arkitektur. Formspråket är klassiskt men också nytt.

  • Distinkt sidoprofil med en nu mer dynamisk taklinje
  • Praktisk och bekväm med generösa utrymmen
  • Digital nyckel i telefonen eller klockan
  • Finns som laddhybrid från start (E 300 e)
  • Säljstart augusti och beräknad leverans oktober

Mercedes-Benz E-Klass är för de flesta den modell som förknippas mest med varumärket. I våras var det premiärvisning av nya Mercedes E-Klass Sedan, som har sin säljstart nu under sommaren. Nu äntligen kan vi även presentera den nya versionen av den otroligt populära E-Klass Kombi. Bilen är 28 mm bredare än sin föregångare och i baksätet är nu armbågsutrymmet 1 519 mm. Den har också fått en 22 mm längre hjulbas (2 961 mm). Taklinjen är mer dynamiskt utformad än sin föregångare och utstrålar elegans, samtidigt som modellen återigen överträffar sig själv i funktionalitet och lastrumsvolym.

 

Digitala funktioner som skapar ett helt nytt bilägande

Med nya Mercedes E-Klass får du kvalitet och tradition kombinerat med den senaste tekniken. Infotainmentsystemet MBUX är kraftigt uppdaterat och kan nu röststyras. MBUX Superscreen är den kanske mest utmärkande delen av interiören i nya E-Klass. Den stora displayenheten sträcker sig från mittkonsolen till bilens högersida och innehåller bland annat en separat skärm för passageraren. Det går också att få en selfie-kamera monterad i instrumenteringen som kan användas för videomöten när bilen står stilla.

Med den digitala fordonsnyckeln kan E-klass kombi startas och låsas helt enkelt genom att föraren bär med sig en kompatibel enhet såsom en telefon eller surfplatta. Nyckeldelning är också möjligt för att ge familjemedlemmar eller vänner tillgång till digitala nycklar.

Trötthetsvarnaren ATTENTION ASSIST kan nu kompletteras med en kamera som läser av förarens ögon. Om denne inte håller blicken på vägen under ett antal sekunder så varnar bilen och kan till och med göra ett nödstopp vid vägkanten.

Mercedes E 300 e laddhybrid redan från start

Den nya versionen av E-Klass kommer även som laddhybrid (E 300 e) med en systemeffekt på hela 313 hk (230 kW) och en räckvidd på eldrift på upp till över 10 mil.
Batteriet är på 25,4 kWh och kan med tillvalet DC-laddning (55 kW) laddas fullt på ca 30 minuter.

Med laddhybridtekniken i E-Klass Kombi får förare det bästa av två världar: möjligheten att köra helt elektriskt för korta sträckor och dra nytta av bränsleeffektiviteten, samtidigt som man har en förbränningsmotor för längre resor och bättre räckvidd. Det är en kombination av hållbarhet och prestanda som ger förare flexibilitet och minskade utsläpp utan att kompromissa med komfort eller körupplevelse.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?