Nya Mercedes-Benz GLC Coupé

20 mars 2023Nya Coupé-versionen av Mercedes-Benz GLC SUV

GLC Coupé

Nya Mercedes-Benz GLC lanserades sommaren 2022 och den populära modellen finns idag till försäljning. Nu kommer dess sportiga syskon GLC Coupé snart ut på marknaden. Med sin effektiva körprestanda kombinerat med elegant design är den mångas favorit inom den framgångsrika SUV-familjen.

  • Elegant design och sportig körprestanda
  • Elektrifierade drivlinor, som mild hybrid eller plug-in hybrid
  • Nyaste MBUX-generationen
  • Omfattande uppgradering av standard funktioner
  • Förväntad lansering juli 2023
”elegance, dynamism and offroad adventure. Striking proportions, dramatic surfaces and precisely moulded edges define an unmistakeable look, complemented by a clearly laid-out, high-quality interior.”

– Mercedes-Benz om nya GLC Coupé.

Nyheterna i modellen är i mångt och mycket detsamma som i nya GLC SUV modellår 2022 och skillnaderna syns i detaljerna.

Förhöjd körprestanda och bättre körupplevelse

Modellen får bättre aerodynamik jämfört med den tidigare generationen (minsta luftmotståndskoefficienten, Cd, är på 0,27), sportfjädringen är standard och med 5,4° bakaxelstyrning (tillval) blir modellen ännu mer manövrerbar. Med de elektrifierade drivlinorna som har försetts hela GLC familjen, förhöjs den sportiga prestandan och effektiviserar bilens körprestation.

Som laddhybrid får du en SUV med räckvidd som lämpar sig för vardagliga behov (upp till 130 km räckvidd enligt WLTP) och en elkraft på upp till 140km/h; medans mild hybriderna erbjuder 48-voltsteknik och integrerad startgenerator som ger en extra boost och återvinner energi till bilen. Och med en elektromekanisk bromsförstärkare uppnås den maximala återvinningseffekten på upp till 100 kW dessutom oftare. 

Off-road vinner modellen flera fördelar med funktioner såsom 4MATIC fyrhjulsdrift, ren elektrisk terrängkörning i plug-in-modellerna och terrängskärmen med den ”genomskinliga motorhuven” som är en del av 360° kameran. Som tillsammans förbättrar komfort och körupplevelse off-road. 

AVANTGARD Line som standardutrustning

I standard utrustningen ingår bland annat AVANTGARD Line. Som inkluderar stora displayer, smartphone-integration, trådlös telefonladdning och uppvärmningsbara säten i hela bilen. Exteriört ingår bland annat 18-tums lättmetallfälgar, krompaketet, och kylargrill som täcks av det exklusiva Mercedes-Benz mönstret. Kontakta oss om du vill veta mer om de olika paketerbjudandena.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?