4 april 2023Karlstad välkomnar toppsäljaren Stefan Backlund

profilbild på medarbetare

Mikael Trotz

Marknadskoordinator

Det nya året har börjat och på Veho Bil har även flera nya stjärnskott börjat. “Vi axlar upp och står redo att möta våra kunder på bästa sätt”, säger försäljningschefen Tobias Palonen i Karlstad.

Nyrekryteringen av Stefan Backlund ger teamet tyngd och ny glöd. Stefan har många år bakom sig i bilbranschen, både som bilsäljare och nu senast från rollen som försäljningschef. Hos oss går Stefan in som expert på nybilsförsäljning av personbilar och blir en viktig spelare att förmedla Mercedes produkter till våra kunder, vilket blev för Stefan som att komma in i en helt ny värld.

Tripp, trapp och trull. För varje märke jag har jobbat med har jag flyttat upp mig ett pinnhål och Mercedes produkter är verkligen nästa nivå, det är premium och lyxbilskänsla.

säljare pekar mot Mercedes-Benz skylt

Agentmodellen – en spännande utmaning

För Mercedes-Benz finns det i Sverige inga återförsäljare som får sätta sina egna priser utan alla är agenter och jobbar utifrån satta priser och samma förutsättningar. Det som skiljer återförsäljarna åt- och som skapar ett driv hos Stefan, är servicen och expertkunskapen för att få hjälpa sina kunder att hitta en passande modell.

Det blir relationsbyggande. De köper av mig och jag har kunder som jag haft i 12–13 år som vill handla bil av mig. Min expertis är av största vikt och det gör att jag alltid ska vara påläst om det senaste för att vara experten mot våra kunder.

Att miljöbonusen slopades förra hösten var en indikation om den stora framtidstrenden om att allt fler köper laddbara bilar i Sverige. Tack vare ett smart produktutbud på Mercedes sida tror Stefan att det finns stor nytta för många att gå över till ett elektrifierat åkande.

Våra leveranstider är till skillnad från konkurrenterna nu riktigt bra. Allt fler kunder är pålästa kring ett elektrifierat ägande och frågan hur snabbt går bilen att ladda är minst lika relevant som hur långt bilen går. Mercedes ligger bra till med många modeller som presterar på dom parametrarna, tar vi exempelvis EQE som kan laddas till 80% på 32 minuter och har en räckvidd på upp till 639 km, så är den en stjärna att räkna med.

säljare vid en vit Mercedes

Från premium till lyx

”Das Beste oder nichts”, ”The best or nothing” eller “Det bästa eller inget”, som det så fint heter på svenska, är Mercedes-Benz motto. Något som är självklart för oss på Veho Bil och som våra säljare ska försöka förmedla och få kunden att själva uppleva. 

Mercedes-Benz produktutbud är fantastiskt fint och att som bilsäljare efter många år i bilbranschen få wow-känslor var Stefan inte riktigt beredd på.

“Vilken kvalitet och känsla bakom ratten. Att få feeling efter 14 år när jag sätter mig bakom ratten. Det känns bra häftigt, vilken bil. Så tyst, snygg och skön att köra”.

“Den feedback jag får från kunder är samma känsla jag får själv. Det är så premium och en sådan bra känsla. Det kan jag liksom ge till kunder, att de kan bygga sin bil, hämta ut den och få samma känsla som jag får bakom ratten.”

Drömbilen som gärna skulle få stå parkerad på uppfarten är en Mercedes G-Klass, men modellen som andas ren lyx och som får både Stefan, oss på Veho Bil och de flesta andra att tappa hakan är Mercedes S-Klass.

“S-Klass för långfärd, eller varför inte överallt. Vilken dräpare, den är braaaa.“

Var ingen krokodil, var en elefant

Med ett stort utbud av tillval går det att skräddarsy en bil som blir personlig och perfekt för var och en. För Stefan är det viktigaste att lyssna på kunden. Allt handlar om kundens behov. Förstår säljare vad kunden behöver och är ute efter är det enklare att leda kunden vidare till passande modeller och komma fram till rätt stjärna.

“Det största och viktigaste är att lyssna på kunden. Var ingen krokodil, var en elefant. Krokodilen attackerar och är påstridig och säljig, medan en elefant lyssnar in och förstår.”

Välkommen till Veho Bil Stefan.

säljare vid en vit mercedes i en mercedesanläggning
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?