16 april 2024En av Sveriges Bästa Arbetsplatser - igen!

Great Place to Work, GPTW, har utsett Veho Sverige som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2024.

Sandra Johansson Ikem

Marknadskoordinator

Sedan 2017 har vi på Veho Sverige varit med och arbetat för att bli en så bra och stimulerande arbetsplats som möjligt. Förra året hamnade vi på listan för de allra bästa – och nu gör vi det igen, tillsammans med Veho Import! Plats 20 på listan över stora organisationer med över 250 medarbetare. 

Bakom utmärkelsen står Great Place to Work, världsledande inom arbetskultur med sin erkända och eftertraktade Great Place To Work-certifiering. Varje år genomförs den största medarbetarundersökningen i världen, där miljontals medarbetare får ta ställning till samma påståenden om sina arbetsgivare. Utifrån resultaten i medarbetarundersökningarna rankas varje år de organisationer som presterat allra bäst i varje land. Efter en grundlig analys av Veho Sveriges resultat, där en övervägande majoritet av medarbetarna ger oss högsta betyg inom samtliga områden, står det klar att vi utses till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2024.

Metin Basberber, VD på Veho Bil kommenterar utmärkelsen:

För andra året i rad har vi blivit utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place to Work. Jag är otroligt stolt över oss som företag, att vi tillsammans har lyckats åstadkomma detta. Vi har skapat en arbetsplats där varje medarbetare känner sig sedd, hörd och uppskattad. Det är detta som driver oss framåt, som gör att vi kan nå våra mål och överträffa förväntningarna. Tack!

Jeanette Bergvall, VD på Great Place to Work:

Veho Sverige är en förebild när det kommer till sättet att arbeta med tillit, stolthet och gemenskap på. Vi är övertygade om att deras framgångsrika arbete sätter en positiv standard för branschen, som fler kommer att vilja ta efter. Vi är imponerade av deras resultat och ser fram emot att följa deras fortsatta framgångsresa som kommer av engagerade medarbetare.

Vi ställde ett par frågor till HR-Chef Sofie Eldebrink om utmärkelsen:

– Grattis! Hur känns det att ännu en gång hamnat på listan över Sveriges bästa arbetsplatser?

– Det känns otroligt roligt och jag är så stolt över att arbeta på Veho Bil. Att placera sig på topplistan är ett bevis på att vi har engagerade medarbetare och att vi som företag har ramverket och arbetssätten på plats för att vara ett Great Place to Work.

Vilka faktorer tror du har bidragit mest till att Veho Sverige har blivit rankad som en av Sveriges bästa arbetsplats ännu en gång?

– Att vi faktiskt år efter år lägger en ny plan med aktiviteter och förbättringsområden för att bibehålla och utveckla vår arbetsplats. Sedan är nyckeln involvering, ska vi nå våra mål så måste alla vara med på tåget. Involvering skapar också engagemang, våra medarbetare och chefer känner verkligen att de är betydelsefulla för Veho och att deras insatser och åsikter gör skillnad. Vår gemenskap och samarbete har skapat en familjär känsla vilket är något som också ökar trivseln på arbetsplatsen och som varit med och bidragit till vårat fina resultat i GPTW.

På vilket sätt kan Veho Sverige upprätthålla den fina arbetsplatskulturen som byggts upp?

– Det är viktigt att inse att arbetet med att utveckla och förbättra arbetsplatskulturen aldrig tar slut. Veho Sveriges medarbetare ligger högst upp på agendan i vårat strategiarbete, detta är något vi i framtiden fortsatt kommer att prioritera för att nå våra mål med en god arbetsplatskultur.

Vilken prestation är du mest stolt över?

– Inte direkt någon prestation utan allas engagemang. Vi hade inte kommit dit vi är idag om det bara hade varit ett strategiskt beslut i ledningsgruppen. Om vi tittar på resultatet från medarbetarundersökningen så har vi generellt ett högt Trust Index på påståendena, men om man ska plocka ut några påståenden som värmer lite extra så är det ”här kan jag vara mig själv” och Jag känner att jag gör skillnad! som får 90 och 91%, vilket är fantastiskt roligt.

Om Sveriges Bästa Arbetsplatser 2024

Great Place to Work® har undersökt arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare i över 150 länder, däribland Sverige. Sveriges Bästa Arbetsplatser bygger på resultatet från tusentals medarbetarenkäter i landet, där medarbetare har utvärderat sina arbetsgivare när det kommer till ledarskap, rättvisa, jämställdhet, tillit, respekt och gemenskap. Sådant som Great Place To Works trettioåriga forskning visar är avgörande för att bygga riktigt bra arbetsplatser, som är lönsamma och gynnsamma för människor och samhällen.
Respondenterna har tagit ställning till 61 påståenden som sammantaget mäter hur väl organisationerna presterar inom dessa avgörande områden.

De 65 organisationer i Sverige som fått högst betyg rankas som Sveriges Bästa Arbetsplatser™ och får använda benämningen under 12 månader.

Om Great Place to Work

Med stöd från 30 års data är Great Place To Work världsledaren inom arbetsplatskultur. Genom sin medarbetarundersökning ges organisationer erkännande, analys och verktyg för att skapa en genomgående positiv medarbetarupplevelse.

Great Place To Works uppdrag är att hjälpa varje plats att bli en bra arbetsplats för alla medarbetare i syfte att bygga kulturer som driver affärer samt förbättrar liv och samhälle.

Genom deras globalt erkända och eftertraktade Great Place To Work-certifiering och och de konkurrenskraftiga listorna över världens bästa arbetsplatser, kan Great Place To Work-certifierade arbetsgivare attrahera och behålla talanger, jämföra sin företagskultur och öka sina intäkter.

Great Place To Works plattform gör det möjligt för ledare att fånga, analysera och förstå varje medarbetares upplevelse och jämföra resultaten med data som samlats in från över 100 miljoner anställda i 150 länder.

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?