grå Mercedes-Benz personbil

29 januari 2021Varför välja laddhybrid

Går du i tankar om att nästa bilköp ska bli mer elektrifierat? Du är inte ensam! Fler och fler väljer hybrid när det blir dags för en ny bil. Det är ett mjukt steg från enbart bränsledrivet. Då 75 % av alla våra resor är kortare än 20 km blir stoppen vid bensinstationerna mycket, mycket färre – och samvetet lite grönare.

Inom Mercedes-Benz EQ-varumärket som omfattar allt inom elektrifiering finner du även plug-in hybriderna. Produktportföljen växer och omfattar redan kombi-, sedan- och SUV-modeller som hybridbilar. Vi ligger i framkant gällande utbud och erbjuder i dagsläget 13 modeller med olika hybridalternativ. Riktigt kul tycker vi!

Fördelar Mercedes-laddhybrider

En laddhybrid brukar erbjuda ungefär 50 km på ren el, sedan tar förbränningsmotorn över. Våra modeller sträcker sig från 50-100 km. Då den genomsnittliga körsträckan är lite över 3 mil per dag (2019), enligt statistik från Trafa, och att 75 % av våra resor är kortare än 20 km (2016), så borde fler överväga plug-in hybrid. Fördelarna är så många att det blir svårt att gå tillbaka till enbart en förbränningsmotor.

  • Intelligent effektivitet och låg förbrukning.
  • Bekväm kördynamik.
  • Stor räckvidd tack vare intelligent drivlinestyrning.

Med en laddhybrid kan du återvinna energin vid bromsning, och du får det bästa av två världar: ren eldriven körning vid kortare sträckor och i tätbebyggda områden samt att du vid längre sträckor kan luta dig tillbaka på förbränningsmotorns räckvidd. Kördynamiken blir mjuk och behaglig – nästintill ljudlös, och du märker inte ens av övergången till förbränningsmotorn som sker automatiskt. Med hybridtekniken ges även ett mer effektivt och smart körsätt då intelligent drivlinjestyrning väljer den mest ideala körkombinationen av förbränningsmotor och elmotor: energi, effekt och räckvidd används så effektivt som möjligt.

Det kittlande med att ta steget till en hybrid är att du får ett helt annat körbeteende: du kommer vilja optimera din bilåkning så att du kommer så långt som möjligt på ren el.

Vår Marknadskoordinator Mikael Trotz som jobbat hos oss på Veho Bil i över tio år vars passion är bilar som svarar snabbt och bjuder på äventyr har nu gått från ren förbränningsmotor till laddhybrid och nu senast över till helt elektrifierat och är frälst. Kanske är den största fördomen att en elektrifierad bil inte är ”lika mycket bil” som en bränsledriven. En fördom vi vet försvinner så fort personen får chans att sätta sig bakom ratten. Vi uppmanar alla som är något skeptiska att komma in för en provkörning.

Optimera framdrivning och minimera utsläpp.

Hybriden har både förbränningsmotor och elmotor som samverkar med varandra för att optimera framdrivning och minimera utsläpp. Med en plug-in hybrid använder du en laddsladd som laddar bilen. Du kan ladda i ett vanligt eluttag, men det optimala är att införskaffa en laddbox. Det går betydligt snabbare och är även en säkerhetsåtgärd. Att ladda från egen laddstolpe och även hålla koll på elförbrukningen är självklart att rekommendera. Speciellt när det gäller rena elbilar. Detta då de laddar längre för att fylla sitt batteri. Med en laddhybrid blir batteriet, beroende på modell, fulladdat på runt 1,5-4 timmar med en laddbox.

3 tips till ett bättre hybridåkande

  • Använd bilens navigator för att bilen själv ska avgöra när det är som mest optimalt att köra på el.
  • Under de kallare månaderna ska du försöka parkera inomhus, eller använda bilens förklimatisering så kupén är varm innan avfärd vilket ger längre räckvidd. Du kan även med fördel kyla bilen med förklimatisering under varmare månader.
  • Osäker på närmsta laddstolpe? Gå in på uppladdning.nu

Se hela utbudet av våra laddhybrider och boka provkörning.

Laddbox – vi hjälper med allt från rekommendation till installation.

Frågor? Varmt välkommen att kontakta oss.

Stockholm – Smista
Smista Allé 42, 141 74 Segeltorp
Stockholm – Bromma
Ranhammarsvägen 11, 168 67 Bromma
Karlstad
Körkarlsvägen 7, Bergvik, 653 46 Karlstad
Örebro
Nastagatan 16, 702 27 Örebro
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?