två Mercedes bilar i modellen C-Klass

7 november 2018Så får du chefen att säga ja till en Mercedes-Benz tjänstebil

Mercedes-Benz har tagit ett krafttag kring sin produktportfölj och med det välkomnat företag och tjänstebilsförare med riktigt bra erbjudanden. Detta med samma passion som tidigare, fast med lite större förståelse för dig som kund. Nu gäller det bara att få ledningen att förstå det.

Mercedes-Benz är ett bilmärke inom premiumsegmentet och står för kvalitet, klass och komfort. Tysk ingenjörskonst när den är som bäst. Det finns många Mercedes-Benz med ett basbelopp under 7,5 och av den anledningen bör Mercedes vara med på din lista av bilmärken när du väljer din nästa företagsbil. Nedan listar vi några tips att känna till och ha med som argument för varför din nästa tjänstebil ska vara en Mercedes-Benz.

5 snabba tips

 1. Premium, som företaget du jobbar på
  Oavsett vilken modell du väljer får du en bil som andas premium och som är lika bekväm att köra som den är att beskåda. Att åka en Mercedes-Benz signalerar kvalitet och vilket företag vill inte förknippas med det ordet?
 2. Mercedes-Benz under basbelopp 7.5
  Mercedes-Benz är ett premiummärke, men under senare år har de lagt mer fokus på företagsförsäljning och tagit fram anpassade modeller som är bra utrustade med ett prisbasbelopp under 7,5. Du kan välja vilken Mercedesmodell som tjänstebil som helst, men kolla gärna in några av våra utvalda modeller för företag här. Gränsen för det så kallade lyxbilstillägget för förmånsbilar som kostar mer än 7,5 basbelopp höjs 2019 från dagens 341 250 kr till 348 750 kr, vilket betyder att många Mercedes-Benz företagsbilar hamnar under.
 3. Bra andrahandsvärde
  Mercedes-Benz har ett högt andrahandsvärde och en Mercedes-Benz kan bli billigare att leasa än en billigare bil från ett annat märke. (Total Cost of Ownership)
 4. TCO (Total Cost of Ownership) framför prisbasbelopp
  TCO handlar om att få en helhetsbild av vad ett bilägande kan komma att kosta och är en bättre måttstock än att enbart fokusera på prisbasbelopp. Faktorer som andrahandsvärde, tillval, teknik, bränsle, färg, skatt och däckkostnader spelar in i beräkningen av att räkna ut och få ett så långt TCO-värde som möjligt. Tillsammans kan vi ta fram en offert du kan ha med på mötet och ha som underlag.
 5. All-Inclusive, bara köra!
  Mercedes-Benz FleetEdition bygger på en enkel princip: Allt du behöver ska ingå. Du fokuserar på att köra, så tar vi hand om resten. Du har en fast månadskostnad under hela avtalsperioden (24 eller 36 månader) och då ingår finansiering, service, försäkring och garanterat restvärde.

Varför Mercedes-Benz ska vara ett namn på listan

Handen upp om du gärna vill kunna hämta ut en Mercedes-Benz som nästa företagsbil. Handen upp om du även tänkt tanken ”en Mercedes tjänstebil är nog för dyr”. Låt oss då börja med att även en Volkswagen Passat kan vara en för dyr tjänstebil beroende på det basbelopp många företag går efter (vilket ibland kan vara något missvisande). Att en Mercedes-Benz ska vara för dyr beror helt på vad du jämför med:

 • Din nuvarande tjänstebil
 •  Den tjänstebil din kollega åker med
 • Den tjänstebil din chef föreslagit

Ofta får vi höra av våra kunder när de köper en privatägd bil att Mercedes-Benz inte ens är med i deras val av bilmärken när det kommer till företagsbilen. När det kommer till ny företagsbil är det som att tacksamhet går före komfort och kvalitet. Men för oss är tacksamhet just att ta sitt val av företagsbil på allvar och med det hitta en bil som både lever upp till ens företags mått och som fungerar bra in i ens levnadspussel.

Vi har sett en stor ökning av Mercedes-Benz tjänstebilar på senare år och självklart blir vi glada av det. Både att det går bra för Mercedes, men även för att allt fler människor och företag verkar ha hittat och förstår att Mercedes-Benz har ett otroligt rikt utbud av bra tjänstebilar. Nu gäller det även att beslutsfattarna av din nästa tjänstebil förstår det.

Som fullserviceanläggning och stand-alone Mercedes-Benz återförsäljare erbjuder vi på Veho Bil förmånliga avtal och tar hand om din eller era bilar med allt från service- och verkstad till när det blir dags för ny tjänstebil igen. Allt för ett smidigt bilägande.

Kontakta våra företagsförsäljare för ännu fler tips och råd

Jag vill ta del av alla aktuella tjänstebilskampanjer

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?