30 november 2022Därför ska du använda Mercedes me Charge till din elbil

Med Mercedes me Charge får du tillgång till över 250 000 laddstationer med ett enda abonnemang. Smidigare blir det inte. Det finns många fördelarna med att använda tjänsten.

  • Allt samlat på en faktura
  • Välj prenumerationsnivå som passar din bilkörning
  • Tillgång till majoriteten av alla laddpunkter i Europa

Ett abonnemang – över 400 operatörer

Många operatörer och betallösningar på marknaden gör att det lätt blir omständigt när du ska ladda din bil. Den stora fördelen med Mercedes me Charge är att du får tillgång till över 250 000 laddstationer runtom i hela Europa där allt hamnar på en och samma faktura. Det innebär att du med ett enda avtal får tillgång till över 80 % av alla publika laddstationer i Europa.

Mercedes me charge är integrerat med din bil och förenklar ditt resande. Via navigationen får du förslag på laddstationer längst din valda rutt som utifrån laddnivå, väder och trafiksituation beräknar vart du ska ladda för att det ska bli så tidseffektivt som möjligt. Du behöver alltså inte längre planera dina laddstopp i förväg, din Mercedes gör det åt dig. Åtkomst till laddstolpen får du genom bilens MBUX multimediesystem, Mercedes-me appen eller ditt Mercedes-me kort. I vissa Mercedes-benz modeller finns nu även Plug & Charge som fungerar så enkelt att bara är att sätta i laddkabeln och ladda. Låter allt detta för bra för att vara sant? Det är därför vi rekommenderar att du testar och upplever känslan.

I Mercedes-me appen kan du alltid se samtliga laddstationers aktuella tillgänglighet och pris. På kartan kan du se vart just din närmaste laddstation finns, upptäck var här.

display i bilen som visar navigationen

Ladda prisvärt på IONITY

I Merceds me Charge ingår nätverk IONITY, där Mercedes är ett av företagen bakom satsningen. Vid IONITY-laddstolpar  kan du med Mercedes me Charge dra nytta av rabatterade laddpriser. Exempelvis kan du med Mercedes me Charge L ladda för 2,88 SEK / kWh. Det lönar sig redan vid en hel fulladdning för en elbil och bindningstiden är bara 1 månad. Se prislista och prenumerationsnivå längre ner.

Välj prenumerationsnivå som passar dig

Med Mercedes me Charge väljer du en prenumerationsnivå som passar just dig. Det finns tre nivåer att välja mellan och laddpriserna för de olika nivåerna beror på prenumerationsnivå samt laddhastighet. Listan nedan kan komma att uppdateras hos Mercedes-Benz. Aktuellt pris visas alltid i din Mercedes me Charge App.

Är det första gången du äger en Mercedes-Benz?
Då ingår Mercedes me Charge L i ett år vid köp av hel elektrisk bil. Väljer du laddhybrid ingår Mercedes me Charge M i ett år.

Redigera
1 ÅR UTAN GRUNDAVGIFT MED DIN NYA DITT NYA HELELEKTRISKA MERCEDES-BENZ FORDON2 1 ÅR UTAN GRUNDAVGIFT MED DIN NYA DITT NYA MERCEDES-BENZ LADDHYBRIDFORDON3
Mercedes me Charge L Mercedes me Charge M Mercedes me Charge S
För alla som kör ofta och långt, är Mercedes me Charge L det rätta valet. Du får vårt våra lägsta elavgifter för AC- och DC-laddare, medan du fortsatt har full kontroll och transparens baserat på fasta priser. För alla som hellre kör kortare sträckor elektriskt och fortfarande vill ha flexibilitet: Med vår Mercedes me Charge M, kan du ladda kostnadseffektivt på vägen om du vill. Du får alltid full kontroll och transparens med vår bekväma fasta avgift för AC- och DC-laddare. Ändra din elektrifierade Mercedes-Benz lätt i ett av våra största laddnätverk. I kombination med de bekvämaste autentiseringsmetoderna, kan du flexibelt använda din föredragna laddstationsoperatör med individuella villkor och endast betala för det du laddar.
Grundavgift3
140,00 SEK / månad
0,00 SEK/månad i 12 månader med din nya helelektriska Mercedes-Benz-fordon
Grundavgift3
49,00 SEK / månad
0,00 SEK/månad i 12 månader med din nya Mercedes-Benz laddhybridfordon
Grundavgift3
0,00 SEK / månad
Laddningsavgifter inrikes
AC-laddning (normalladdning)
3,96 SEK / kWh
AC-laddning (normalladdning)
4,55 SEK / kWh
AC-laddning (normalladdning)
Priser kan variera beroende på laddstationens operatör. Kontrollera de aktuella priserna innan du börjar ladda.
FRÅN 180 MINUTER
+ 0,44 SEK / min
FRÅN 180 MINUTER
+ 0,46 SEK / min
DC- / HPC-laddning (snabbladdning)
4,97 SEK / kWh
DC- / HPC-laddning (snabbladdning)
5,72 SEK / kWh
DC- / HPC-laddning (snabbladdning)
Priser kan variera beroende på laddstationens operatör. Kontrollera de aktuella priserna innan du börjar ladda.
IONITY HPC4,97 SEK / kWh IONITY HPC5,72 SEK / kWh IONITY HPC8,70 SEK / kWh
Ytterligare information
Minimiperiod 1obestämd Minimiperiod 1obestämd Minimiperiod 1obestämd
Ersättningskort76,16 SEK Ersättningskort76,16 SEK Ersättningskort76,16 SEK

1. Kontraktet gäller på obestämd tid och kan sägas upp av båda parter genom en månads uppsägning som börjar i slutet av den aktuella månaden

2. Kunder som har köpt en helelektrisk Mercedes-Benz som nytt fordon får första året utan grundavgift för Mercedes me Charge L. Kunder som har köpt en ny helelektrisk Mercedes-Benz EQS är dessutom befriade från laddningskostnader på IONITY-laddstationer det första året. Erbjudandet gäller endast för det första avtalet och kan inte överföras till andra. Efter ett år gäller de vanliga taxorna. Mercedes-Benz erbjudande träder i kraft automatiskt i ett år när ditt laddningsavtal aktiveras. Om du är berättigad att ta del av detta erbjudande, kommer du automatiskt att guidas till Mercedes me Charge L under registreringen.

3. Kunder som har köpt en Mercedes-Benz laddhybrid som nytt fordon får första året utan grundavgift för Mercedes me Charge M. Erbjudandet gäller endast det första avtalet och kan inte överföras till andra. Efter ett år gäller de vanliga taxorna. Mercedes-Benz erbjudande träder i kraft automatiskt i ett år när ditt laddningsavtal aktiveras. Om du är berättigad att få ta del av detta erbjudande, kommer du automatiskt att guidas till Mercedes

Hur skaffar jag Mercedes me Charge?

Du kan enkelt registrera dig för Mercedes me Charge direkt i Mercedes me Appen. Om du inte har appen börjar du med att aktivera ditt Mercedes me-konto för att använda tjänsten. I nästa steg väljer du din bil och aktiverar tjänsten Mercedes me Charge i tjänsteöversikten. Till sist sluter du ett Mercedes Me Charge-laddavtal. Då kan du direkt börja ladda bilen vid laddstolpen via appen, MBUX-multimediesystemet eller Mercedes me Charge-RFID-kortet.

Du kan även registrera dig genom länken här.

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig vidare med både val av prenumerationsnivå och registrering.

 

Stockholm – Smista
Smista Allé 42, 141 74 Segeltorp
Stockholm – Bromma
Ranhammarsvägen 11, 168 67 Bromma
Karlstad
Körkarlsvägen 7, Bergvik, 653 46 Karlstad
Örebro
Nastagatan 16, 702 27 Örebro
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?