tjej som lutar sig bekvämt mot sin bil

5 maj 2023Därför lönar sig ett Mercedes serviceavtal

Ett bilköp är bland de största beslut vi gör. Ibland kan det tyckas enkelt att välja bort det som går att välja bort, ett serviceavtal till din bil exempelvis. Men långsiktigt och även mest fördelaktigt för plånboken vinner ett bra serviceavtal.

Majoriteten av våra kunder väljer att teckna ett serviceavtal i samband med sitt bilköp. Då finns tid att tillsammans gå igenom ett passande upplägg. Men, det är aldrig för sent att teckna ett längre fram. Något du enkelt kan göra inför din nästa service. Det går även bra att teckna ett serviceavtal hos oss på Veho Bil även om din bil inte är köpt hos oss. Så varför ska man teckna ett serviceavtal?

 1. Bibehåll din bil i bästa skick
  Regelbunden service är avgörande för att bibehålla din bil i optimalt skick. Genom att följa den rekommenderade serviceplanen och utföra underhållsåtgärder som oljebyte, filterbyte, bromsservice och andra inspektioner, kan du förlänga livslängden på din bil och hålla den i gott skick. Ett Mercedes serviceavtal kan hjälpa dig att planera och utföra dessa åtgärder i tid och på ett kostnadseffektivt sätt. För nya personbilar finns Mercedes-Benz ServiceCare och Mercedes-Benz CompleteCare att välja mellan. Köper eller har du en begagnad bil finns serviceavtalet Mercedes-Benz ServiceCare för begagnad bil att teckna. Våra serviceavtal har olika omfattning, körsträcka och löptid.
 2. Spara pengar på lång sikt
  Ett serviceavtal kan hjälpa dig att spara pengar på lång sikt. Du slipper extra verkstadskostnader och kan vara förvissad om att oväntade reparationer, underhållsarbeten eller byten av slitdelar redan ingår – beroende på vilket serviceavtal du har valt.
 3. Förbättra säkerheten
  Regelbunden service och underhåll kan förbättra säkerheten på din bil. Genom att upptäcka och åtgärda problem i tid kan du förebygga olyckor och säkerställa att din bil fungerar på ett säkert sätt. Ett serviceavtal kan hjälpa dig att planera och utföra dessa säkerhetsinspektioner på ett systematiskt sätt.
 4. Mobilo, vägassistans i hela Europa
  Med ett serviceavtal ingår och förlängs tjänsten Mercedes-Benz Mobilo automatiskt, vilket är en vägassistanstjänst som gäller i hela Europa.
 5. Öka andrahandsvärdet
  Att ha en fullständig servicehistorik och ett serviceavtal kan också öka värdet på din Mercedes-bil vid försäljning eller byte. Potentiella köpare kommer att uppskatta att bilen har tagits om hand på ett professionellt sätt och att service och underhåll har utförts i tid och på ett korrekt sätt.

Självklart kan du lämna in din bil på service utan ett serviceavtal bakom dig. Men vi rekommenderar alltid att teckna ett Mercedes serviceavtal för att få den största tryggheten.

Serviceavtal för både nya- och begagnade bilar

Oavsett om du köper en ny eller begagnad bil finns ett serviceavtal att teckna. Prismässigt är alla avtal utformade efter hur många gånger du önskar göra en service och vad det är för bilmodell det gäller. Här kan du läsa mer:

Våra serviceavtal

Välkommen att kontakta oss.

Karlstad
Körkarlsvägen 7, Bergvik, 653 46 Karlstad
Personbilar Transportbilar
Stockholm – Smista
Smista Allé 42, 141 74 Segeltorp
Personbilar Transportbilar
Stockholm – Bromma
Ranhammarsvägen 11, 168 67 Bromma
Personbilar Transportbilar
Örebro
Nastagatan 16, 702 27 Örebro
Personbilar Transportbilar
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?