personbilssäljare

8 september 20185 snabba om Mercedes Privatleasing hos oss

Privatleasing är vanligt och ett smart alternativ för dig som vill hyra en bil under en utval period. Nedan går vi igenom vanliga frågor kring privatleasing som förhoppningsvis gör att du lättare kan ta ett beslut om privatleasing av en Mercedes är rätt väg för dig.

Privatleasa en Mercedes-Benz – bra att veta

 1. Service- och underhåll ingår
  Under hela leasingperioden igår all service av bilen. Du behöver inte ens tänka på när den ska in på service, det talar bilen om själv. När du servar din bil hos oss ingår assistanstjänsten Mobilo som innebär att du får vägassistans på plats vid behov.
 2. Månadsavgiften beror på leasingtid, milantal och bilmodell
  Ett leasingavtal är ett avtal som talar om hur länge du leasar bilen. Då du hyr bilen under en utvald period, 12-36 månader, behöver du inte betala någon kontantinsats. Det går att avsluta kontraktet i förtid om särskilda anledningar föreligger, men det kommer att medföra kostnader. Val av leasingtid påverkar den månatliga kostnaden.

  Det årliga milantalet påverkar din månadskostnad, så räkna ut så gott det går hur mycket du uppskattar att du kör per år. Åker du bil till jobbet? Landställe? De flesta väljer att teckna en privatleasing med ett milantal på 1500 mil/år. Vid ändrade körvanor är det viktigt att kontakta oss för att justera avtalet. Detta då övermil debiteras.Ditt val av bilmodell påverkar månadskostnaden: desto dyrare bilen är att köpa, desto högre månadskostnad blir den att hyra. Ett tips är att kolla in privatleasingkampanjer om det finns en passande modell. Du kan även välja till vilken utrustning du vill att din bil ska ha.Vid rörlig ränta kan priset justeras efter ränteläget.
 3. Ansvar & slitage
  Det är du som kontraktsägare som ansvarar för bilen, vilket betyder att du ser till att bilen servas i enlighet med serviceplan samt underhåller den in- och utvändigt. Du kan alltså inte lämna tillbaka den i ett skick som är sämre än normalt. Med andra ord: sköt om bilen på ett bra sätt – som om du äger den. Genom att regelbundet lämna in din bil på service kan du se till att hålla bilen i gott skick och i god funktion.
 4. Försäkring till fast pris
  Hos oss finns Mercedes-Benz försäkring som tillval, du väljer alltså själv om det ska ingå i din privatleasing. En fördel ifall du väljer Mercedes försäkring är att du får ett fast pris under din leasingperiod. Skulle du råka ut för en skada så anlitas endast auktoriserad Mercedes-verkstäder som Veho Bil som använder Mercedes originaldelar. Se fullständiga försäkringsvillkor.
 5. Slipp värdeminskning & plocka ut en ny bil
  Med privatleasing slipper du oroa dig för värdeminskning. När avtalstiden löpt ut kan du smidigt plocka ut en ny bil – om du vill. Det går inte att köpa ut bilen efter leasingperioden är slut. Kanske har livssituationen ändrats och många nya modeller kommit ut på marknaden. Du slipper restvärde utan tackar för din tid med bilen och hoppar in i en ny.

Läs mer om privatleasing här

Hör gärna av dig om du har några funderingar eller vill boka en provkörning.

Stockholm – Smista
Smista Allé 42, 141 74 Segeltorp
Stockholm – Bromma
Ranhammarsvägen 11, 168 67 Bromma
Örebro
Nastagatan 16, 702 36 Örebro
Karlstad
Körkarlsvägen 7, Bergvik, 653 46 Karlstad
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?