24 november 2023Du tror att eldrivna transportbilar inte är något för er – 3 vanliga missuppfattningar 

Sofi Forsberg

Branschexpert

Allt fler transportbilsmodeller erbjuds som eldrivna alternativ. Många företag står nu inför beslutet att göra övergången. Tvekar du fortfarande? Här är tre vanliga missuppfattningar som kan få dig att tänka om!

1. Du tror att räckvidden bara fungerar för stadskörning

Körning utan mellanladdning fungerar idag för de flesta företag, oavsett om man kör i stadstrafik, landsväg eller motorväg. När sträckorna blir längre behöver möjligheten till laddning finnas. Tack vare dagens offentliga laddstationer och snabba laddningstider är detta sällan ett problem.

2. Du tror att det kommer kosta mer

Faktum är att din TCO (Total Cost of Ownership) mest sannolikt blir lägre eller densamma med en elektrisk transportbil. De juridiska och skattemässiga fördelarna samt lägre drivmedels- och underhållskostnader gör att du tjänar på den initiala investeringen. Samtidigt som du bidrar till att minska klimatavtrycken.

3. Du utgår från att riskerna är större med ett byte till eldrift

De senaste åren har nya lagar och krav trätt i kraft som pekar på att både företag och politiken ställer om och satsar på eldrift. Stockholm inför miljözon med förbud mot förbränningsmotorer 2024, EU diskuterar förbud mot försäljning av nya bensin- och dieselbilar från 2035. Skatter och förbud innebär att de företag som kan ställa om riskerar mer genom att inte göra det.

Vad är avgörande?

För att köra effektivt på el krävs oftast laddning över natten. Möjligheten att ladda transportbilen hemma blir för många kunder avgörande då man vill utgå från hemmet när man kör till nästa uppdrag. Att ställa om handlar mycket om en mental omställning som kan ta tid om vardagen påverkas.

Veho Bil har valt att samarbeta med Mercedes-Benz och deras utbud av elektriska transportbilar eftersom vi ser positivt på deras lösningar för våra kunder.

Med Mercedes-Benz får du:

  • Underhållskostnader under de första fyra åren ingår.
  • Ett brett modellutbud som proaktivt utvecklas för att möta hela marknadens behov med enbart eldrift.
  • Teknik och design i framkant på marknaden.
  • Helhetslösningar skräddarsydda för alla företag och branscher, inklusive finansiering, serviceavtal, 24-timmars service och företagsrådgivning.

Och inte minst, en personlig expert från Veho Bil som alltid är vid din sida.

Läs mer om Mercedes-Benz elektriska transportbilsmodeller

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?