29 mars 2023Uppdaterade versioner av Mercedes GLA och GLB 2023

Mercedes-Benz har precis presenterat faceliftade versioner av de kompakta SUV-modeller GLA och GLB som lanseras under 2023. Mer stilrena, avancerad och där alla bensinversionerna är mildhybrider. GLA kommer dessutom som laddhybrid.

  • Alla bensinversionerna är mildhybrider
  • Tydligt uppdaterade drag vid front och akter
  • 10,25-tums pekskärm som standard
  • Planerad säljstart maj 2023

Både Mercedes-Benz GLA och Mercedes-Benz GLB är två populära SUV:ar i kompaktsegmentet. Mercedes-Benz har länge varit känt för sin uppmärksamhet på detaljer och engagemang för kvalitet, och de nya GLA och GLB är inga undantag. Med omformad grill och främre stötfångare, nya LED-strålkastare och baklyktor är faceliften tydlig och ger en mer dynamisk och sportig framtoning.

Interiört har det skett en uppgradering av teknik, med en ny 10,25-tums pekskärm som standard och den senaste versionen av Mercedes-Benz MBUX-infotainmentsystemet. Designmässigt har modellerna även fått nya klädslar och ratt.

Mercedes GLA och GLB som Mildhybrider och laddhybrid

Både GLA och GLB kommer från start med fyra bensin- och fyra dieselmotorer. De två motorstarkaste av varje är dessutom fyrhjulsdrivna.

Alla bensinversionerna är mildhybrider med 48-volts elsystem, vilket underlättar start och ger extra effekt som behövs vid till exempel omkörningar. Med resultatet att det går åt mindre bränsle än vad som annars hade varit fallet.

GLA kommer redan från start även som laddhybrid med ca 6-7 mils räckvidd och en systemeffekt på ca 218 hk. Det 11,5 kWh stora batteriet går att ladda med upp till 11 kW AC eller 22 kW DC.

Båda modellerna i AMG-utförande

Både GLA och GLB kommer också i AMG-utföranden. Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC och Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC är även de mildhybrider som levererar 306 hk/400 Nm 0 – går på 5,2 sekunder (GLA) respektive 5,5 sekunder (GLB).

Bränsleförbrukningen för GLA i AMG-utförande är 8,8 – 9,2 l/100 km och för GLB i AMG-utförande 9,4 – 8,9 l/100 km.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?