Mercedes-Benz transportbil eCitan

16 maj 2023Säljstart för helelektriska transportbilen eCitan

Läs mer på eCitan modellsida.

Säljstart för eCitan är äntligen här och vi – med många andra, är otroligt förväntansfulla och spända. Med en räckvidd på nästan 30 mil och samma lastutrymme som sitt syskon med förbränningsmotor är efterfrågan redan stor. Ta del av senaste informationen och hör av dig vid intresse.

 • Räckvidd enligt WLTP på 285 km blandad körning
 • Förklimatisering via appen Mercedes me
 • Infotainmentsystemet MBUX
 • Priserna i Sverige börjar på 399 900 kr plus moms
 • Snabba leveranser med start till hösten

Citan transportbil beskrivs som en liten skåpbil med stora möjligheter: Den är kompakt till sitt ytmått och samtidigt väldigt rymlig invändigt. Den helt eldrivna eCitan behåller samma mått och skåpsvolym som Citan, men drivs av en elmotor på 90 kW (122 hk) och har en räckvidd på ca 28 mil vid blandad körning.

Mercedes eCitan, en smart investering

Eldrivna eCitan får en motor på 122 hk/245 Nm och en räckvidd enligt WLTP på ca 285 km. Räckvidden är upp till ca 28 mil vid blandad körning och upp till ca 40 mil i stadstrafik. Laddning med AC kan göras med 22 kW och det betyder att det bara tar 2 tim och 15 minuter att ladda fullt. Även om man bara har en 11 kW laddbox tar det inte mer än ca 4,5 timmar att uppnå full laddning.
DC laddning på 80 kW är standard och då tar det ca 38 minuter att ladda från 10 – 80 %. Lastförmågan blir densamma som för Citan med förbränningsmotor – både vad gäller volym och vikt. Dessutom kommer eCitan att kunna förses med dragkrok. En transportbil som kommer tjäna ditt företag väl.

eCitan – två längder och upp till 1500 kg släp

Oavsett vilken version du väljer går det att få eCitan med drag. Beroende på modell är den maximala släpvagnsvikten 1400 – 1500 kg. Bilar med drag får också släpvagnsstabilisering som standard. Redan från början kommer skåpversionen av eCitan i två olika längder:

 • Den korta är 4,5 meter lång och rymmer 2,9 kubikmeter last och har en maxlast på upp till 544 kg. Dena versionen av eCitan kommer även i ett glasat utförande kallat Tourer med totalt fem sittplatser.
 • Den långa versionen är 4,9 meter lång, rymmer 3,6 kubikmeter och har en maxlast på upp till 722 kg.

Som standard har bilen skjutdörr på höger sida, men det går att få skjutdörrar på båda sidor som tillval. För den bakre öppningen kan du välja mellan dörrar och baklucka. Lastgolvet är bara på 57 cm höjd från marken vilket gör bilen lätt att lasta. Båda modellerna har en höjd på ca 1,82 meter vilket betyder att de utan problem går in i alla publika P-hus och garage.

Säkerhetssystem och infotainment

eCitan har en mängd olika säkerhetssystem och syskonet Citan fick fem stjärnor av Euro NCAP 2022. Några av höjdpunterna är:

 • Infotainmentsystemet MBUX
 • Aktiv filhållningsassistent som själv håller bilen på sin plats på vägbanan
 • Aktiva farthållaren DISTRONIC som med radar håller avståndet till framförvarande bil och som bromsar in till stillastående om denna också gör det. DISTRONIC kan också ställas in till att automatiskt följa gällande hastighetsbegränsningar.
 • Bilen kan också fås med parkeringsassistent som själv styr bilen rätt vid fickparkering.

Pris eCitan och Tourer

 • eCitan som skåpbil kostar från ca 399 900 kronor
 • Den glasade versionen Tourer kostar från ca 430 500 kr

Alla priser är exklusive moms. Skatten per år är 360 kronor.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?