Stor SUV parkerad på en gata

21 januari 2020Säljstart för GLE Coupé. Beställ den i 5 enkla steg.

Nu kan du beställa Mercedes GLE i sportigt Coupé-utförande. Samtidigt är det premiär för ett nytt enklare sätt att beställa din Mercedes-Benz.

3 motoralternativ

Nya GLE Coupé kommer att erbjudas med 3 olika motorer. GLE Coupé 350 d 4MATICbjuder på 272 hästarkrafter medan 400 d 4MATIC har 330 hästar. Båda två kommer med fyrhjulsdrift och automatväxellådan 9G-TRONIC. Värstingen Mercedes-AMG GLE 53 är sportigast med en turbomatad sexa på 3,0 liter och ett mildhybrid-system kopplat till sig. Här är får du 435 hästkrafter som gör 0-100 km/h på 5,3 sekunder.

Exteriör design

GLE Coupé bygger på samma bottenplatta som favoriterna E-Klass och GLE SUV. Den har uppdaterats med en ny front med gnistrande diamantgrill, ett nytt bakparti med tvådelade baklyktor och upp till 22 tum stora fälgar. Nya GLE Coupé är 3,9 centimeter längre, 0,7 centimeter bredare och har en två centimeter längre hjulbas jämfört med föregående version.

Interiör design

Även interiört har GLE Coupé uppdaterats på flera punkter. Nu finns det 2 stora displayer i widescreenformat bakom en heltäckande glasskiva. De nya sportstolarna ger bättre komfort och en mer dynamisk körupplevelse. Även baksätet har fått mer utrymme och en högre sittkomfort.

Självklart kommer modellen med Mercedes nya infotainmentsystem MBUX som styrs intuitivt med röstkommandon, gester eller beröring. Systemet blir dessutom bättre för varje körning då det är självlärande och anpassar sig individuellt efter förareren.

5 steg till din GLE Coupé

I och med lanseringen av nya GLE Coupé introducerar Mercerdes-Benz ett enklare sätt att beställa din bil. Processen ser ut så här:

 1. Välj Motor
  GLE Coupé kommer med 3 motoralternativ: 350 d, 400 d eller GLE 53
 2. Välj en version
  Advance Plus, Premium, Premium Plus, Executive eller Ultimate (endast GLE 53)
  Grundmodellen Advance Plus är välutrustad med bl.a. AMG Line exteriört, luftfjädring, 20-tums AMG lättmetallfälgar och minnespaket.
  Premium ger dessutom bl.a. Burmaster surroundljud, panoramatak och KEYLESS GO Komfortpaket
  I versionen Premium Plus ingår även bl.a. Head-up Display, Förarassistentpaket och sidorkrockkuddar i baksättet.
  Vil du ha en fullutrustad GLE väljer du versionen Executive (350 d & 400 d) eller Ultimate (GLE 53). Här ingår allt från de övriga versionerna samt bl.a. servostängning, Akustik komfortpaket, Eluppvärmbar ratt och baksäte.
 3. Välj lack
  GLE Coupé finns i 2 solida lacker, 7 metallic och 2 designokulörer.
 4. Välj interiörkoncept
  Beroende på vilken version du valt kan du nu välja ett interiörkoncept. Dessa är färdigkomponerade paket där stolarnas klädsel, instrumentpanel, ratt och interiör koordinerats på ett smakfullt sätt.
 5. Välj tillval
  Sista steget är att lägga till eventuella tillval som exempelvis fotsteg i aluminium, parkeringsvärmare eller dragkrok.

Svenska priser

GLE 350 d 4MATIC Coupé 790 000 kr
GLE 400 d 4MATIC Coupé 830 000 kr
Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé 1 009 000 kr

SE Edition (Version Premium + Förarassistentpaket)
GLE 350 d 4MATIC Coupé SE Edition 798 900 kr
GLE 400 d 4MATIC Coupé SE Edition 838 900 kr

Bytt upp till

Version Premium Plus +19 000 kr
Version Executive +99 000 kr

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?