stor elektrisk transportbil eller familjebil

9 juni 2020Säljstart EQV – Mercedes 8-sitsiga elbil

Äntligen svensk säljstart för Mercedes-Benz EQV – den 8-sitsiga och helt eldrivna V-Klass modellen. Du kommer 38 mil på el och får ett utrymme som både välkomnar den stora familjen och de stora äventyrarna. Priset i Sverige blir från 855 000 kronor.

Kanske har du läst artikel om Ironman-utövaren Dennis Andersson och vår V-Klass som transporterade honom och hans cykel till tävlingarna? För rätt behov är Mercedes V-klass, märkets rymligaste personbil, fenomenal. Både till utrymme och komfort. Att EQ-familjen nu släppt EQV till försäljning betyder att allt det bra med en V-Klass nu även finns som eldriven.

Mercedes-Benz rymligaste personbil nu på el

Mercedes EQV har ett batteri på 100 kWh och får en räckvidd upp till 38 mil enligt WLTP. Modellen är en mycket nära släkting med V-Klass och den är populär både som familjebil, småföretagarbil eller varför inte shuttle eller taxi?

Välj mellan 6-, 7- eller 8-sitsigt utförande

Med samma flexibla inredning som V-Klass kan du som köpare välja mellan 6-, 7- eller 8-sitsigt utförande. Alla säten går att ta ur, vilket gör den otroligt flexibel. V-Klass är känd för att erbjuda en lyxig känsla, och det är något som förstärks ännu mer på EQV, som tack vare sin eldrift får en ännu tystare kupé.

Batteriet är placerat under golvet vilket gör att bilen får en låg tyngdpunkt och mycket fina vägegenskaper. Mercedes EQV är framhjulsdriven och har en motor på 204 hk (150 kW) med ett vridmoment på 362 Nm. Toppfarten är upp till 160 km/tim och förbrukningen vid blandad körning är 2,63 kWh/mil.

Bromskraftåtervinning som laddar batteriet

EQV kan laddas med både växelström och likström och har en så kallad CCS-kontakt. I en vanlig laddbox som går att installera hemma eller på kontoret är batteriet färdigladdat på 10 timmar vid växelströmsladdning (AC). Vid snabbladdningsstation på likström (DC-laddning) laddas 10-80 % på 45 minuter.

Med bilens bromskraftåtervinning laddas batteriet vid inbromsning. När föraren släpper gasen används den energi som alstras i inbromsningen till att ladda batteriet.

Intresserad av att veta mer?

Mercedes-Benz EQV 300 går redan nu att beställa för leverans senare i år. Priserna börjar på 855.000 kronor. Då är bilen utrustad sex separata fåtöljer, MBUX med navigation, aktiv bromsassistent, dödvinkelassistent och takreling.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?