två Mercedes-Benz CLE i utomhusmiljö

12 juli 2023Premiär helt nya Mercedes CLE Coupé med säljstart under hösten

Världspremiären av den helt nya Mercedes-Benz CLE har precis gått av stapeln och en ny stjärna är född. Mercedes erbjuder en helt ny tvådörrars modellserie som kombinerar teknik och egenskaper från C- och E-Klass.

  • Ikonisk design med sportig lyx
  • Ersätter E-Klass och C-Klass Coupé
  • 5G uppkoppling
  • Lanseras under senare delen av hösten
  • CLE är en helt ny modell från Mercedes-Benz som flyttar fram gränserna för sportig lyx. Mercedes fortsätter sin tradition av sportiga, tvådörrars drömbilar och vi är förälskade. Se bildserie längst ned.

Ikonisk design

Lång hjulbas, välplacerad och starkt lutande A-stolpe, kort fram och lite längre bakre karossöverhäng samt tydliga axlar och stora hjul. Det har alltid funnits en speciell magi i dessa proportioner – och de är starkt kopplade till märket Mercedes-Benz. Nya CLE Coupé kombinerar dessa sportiga, eleganta proportioner med Mercedes-Benz moderna formspråk.

CLE ersätter E-Klass och C-Klass Coupé

Mercedes CLE kombinerar koncept och teknik från E-Klass och C-Klass, vars coupé och cabrioletmodeller den också ersätter. Nya CLE Coupé har en längd på 4 850 mm, bredd på 1 860 mm och en höjd på 1 428 mm. Det ger innerutrymmen som är betydligt större än i C-Klass Coupé och bara på några områden lite mindre än E-Klass Coupé. Lång hjulbas, kort front och lite längre bakre överhäng. Precis så som en sportig coupé ska se ut!

CLE delar många av de digitala innovationerna från nyligen visade E-Klass nya elektroniska arkitektur. Med bland annat 5G uppkoppling och möjlighet att ladda ner appar till bilen. En funktion som går att beställa är ENERGIZING COMFORT som ställer in allt från massage och interiörbelysning till musikval och klimatkontroll/ventilation utifrån olika önskade stämningar.

CLE Coupé motoralternativ från start

Från start kommer CLE med två bensinmotorer och en diesel som alla är mildhybrider med 48 volts elsystem. Elmotorn kan ge 17 kW (23 hk) extra effekt och 200 Nm extra vridmoment. Senare kommer bilen även med mer effektstarka motorer samt som laddhybrid.

Dieselmodellen CLE 220 d får 197 hk, en bränsleförbrukning från 4,7 l/100 km och gör 0-100 på 7,5 sekunder.
Toppmodellen CLE 450 4MATIC får 381 hk och gör 0-100 på 4,4 sekunder. Bränsleförbrukningen är från 7,8 l/100 km.

CLE Coupé lanseras under senare delen av hösten och under nästa år får vi en cabrioletversion.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?