Mercedes-Benz EQE SUV

18 oktober 2022Premiär för EQE SUV, passar den dig?

Den är praktisk, allsidig och helt eldriven. Nya EQE SUV passar alla som önskar sig körförmågan och utrymmet som en elektrisk premium SUV erbjuder.

Nu kommer den fjärde modellen baserad på Mercedes-EQ fullstora elbilsplattform. EQE har blivit fulländad SUV och dess design andas lyx, sportighet och prestanda. Med upp till 59 mils räckvidd, utrymme för hela din packning och förmågan att hantera alla väglag passar den dig som ständigt är i rörelse.

Generösa utrymmen och bekvämare körning

Många väljer SUV för att de vill sitta högre och bekvämare. I nya EQE SUV är innerutrymmena generösa med hög komfort och du får enkelt plats med ditt bagage. När du vill frakta större erbjuder det nedfällda baksätet 1675 liter i bagagevolym och baksätet kan delas i 40–20–40. Den fyrhjulsdrivna modellen kan dessutom ta en släpvagnsvikt på 1.800 kg. Perfekt för dig som vill kunna vara flexibel i vardagen.

Digitala innovationer

Tekniken är baserad på samma tekniska lösning som EQE Sedan, nyligen prisad med 5-stjärnor i Euro-NCAP (oberoende aktör inom säkerhetstestning). Du har möjlighet att välja en heltäckande digital instrumentpanel med touch, förarassistent- och säkerhetssystem samt olika digitala funktioner som underlättar en säkrare bilkörning. Tack vare dess digitala design kan du dessutom köpa till och ladda ner funktioner online.

Batteriet

De tre första utförandena av EQE SUV kommer att ha samma batterilösning. En AC-laddning som standard är på 11 kW och går att få på 22kW, samt en DC-laddning på 170 kW. Dessutom kommer alla utföranden med inbyggd värmepump som återvinner värme till bilen och minskar elförbrukningen, smart va?

Visste du att…

  • EQE SUV är den första bilen att erbjuda färgvalet ”Velvet Brown metallic”
  • Under premiären presenterades AMG modellen EQE 53 4MATIC+ som är den första eldrivna SUV:en från AMG
  • EQE SUV har ”Plug & Charge” – en funktion som gör att du slipper starta laddningen manuellt, det räcker med att  ”ansluta för att ladda”
  • Du kan välja bakhjulsstyrning med upp till 10 grader!

 

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?