Mercedes GLS

11 april 2023Nya uppdaterade Mercedes GLS

Mercedes-Benz har nu lanserat en uppdaterad version av sin stora SUV, GLS, för modellåret 2023. Nya GLS har genomgått ett antal förbättringar och uppdateringar för att öka prestanda och komfort.

  • 7-sitsig med hög komfort
  • Alla versioner kommer att vara mildhybrider med 48-voltsteknik
  • Nyaste versionen av infotainmentsystemet MBUX
  • Säljstart under våren

Mercedes-Benz GLS är Mercedes rymligaste personbil. Med plats för sju personer i högsta komfort och samtidigt med off-road och dragegenskaper utöver det vanliga. Exteriört har GLS fått en del kosmetiska förändringar som ger bilen en sportigare och mer modern look. Framför allt har fronten fått en ansiktslyftning, med en mer distinkt grill och nya LED-strålkastare som ger en skarpare ljusbild. Bakljusen har också uppdaterats och ger nu ett mer elegant utseende.

Interiört har Mercedes uppdaterat infotainmentsystemet, MBUX, för att göra det mer användarvänligt. Den stora skärmen på 12,3 tum är lätt att navigera, och du kan styra olika funktioner med hjälp av röstkommandon eller med touch-skärmen. Dessutom finns nu möjlighet att ansluta två trådlösa enheter till bilens system.

Mildhybrider som ger extra boost

Oavsett motoralternativ är alla versioner försedda med 48-volts mildhybridteknik. Alla modeller har dessutom 22 extra hästkrafter i elmotorn som kan användas för antingen prestanda eller avgaslös körning till exempel vid jämn fart på landsväg (segling) eller vid rangering i till exempel garage.

Mercedes-Benz GLS kommer som:

Bensinversion

  • GLS 450 4MATIC (381 hk)
  • GLS 580 4MATIC (517 hk)

Dieselversionerna

  • GLS 350 d 4MATIC (269 hk)
  • GLS 450 d 4MATIC (367 hk).

Den som vill ha mesta möjliga lyx kan välja Maybach versionen med benämningen Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC som ger 557 hk. Är det prestanda som eftersöks finns V8-bestyckade Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ med 612 hk som tar bilen 0-100 på bara 4,2 sekunder.

Bränsleförbrukningen (enligt WLTP) för nya GLS är preliminärt 12,8 – 14,1 l/100 km medan CO2-utsläppen är mellan 289 – 314 g/km.

Förutom prestanda har Mercedes också arbetat för att öka bränsleeffektiviteten. Båda modellerna har en mildhybrid teknologi, som hjälper till att spara bränsle genom att lagra energi från regenerativ bromsning och använda den för att driva bilen vid lägre hastigheter.

Fokus på körupplevelsen 

Mercedes har även lagt fokus på att förbättra körupplevelsen i GLS. Den stora SUV:en är nu ännu tystare, tack vare förbättrad ljudisolering och en ny ”komfortinställning” för luftfjädringen, vilket ger en mjukare resa. Bilen har också fått en uppdaterad adaptiv farthållare, som använder information från GPS och trafikskyltar för att anpassa bilens hastighet automatiskt.

Med alla dessa uppdateringar och förbättringar är uppdaterade Mercedes GLS en imponerande SUV som kommer att tilltala många. Den erbjuder både prestanda och komfort, och den nya teknologin gör den ännu mer attraktiv för moderna bilister. Om du letar efter en stor och kraftfull SUV med lyxig interiör och imponerande prestanda, är nya Mercedes GLS ett utmärkt val.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mer om modellen

GLS SUV

GLS imponerar med sin moderna komfort och design och en rymlig kupé.

Till modellsidan

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?