26 oktober 2023Nya Mercedes eSprinter med upp till 44 mils räckvidd

Den nya versionen av den eldrivna transportbilen får koboltfria batterier på upp till 150 kWh och en räckvidd på upp till 44 mil vid blandad körning – vid stadskörning upp till hela 50 mil. Lansering under 2023/2024.

  • Bilen är byggd i moduler vilket betyder att även chassin för påbyggnad nu kan fås med eldrift
  • Senaste infotainmentsystem MBUX
  • Upp till 4,25 tons totalvikt och med en släpvagnsvikt på upp till 2,000 kg

Nya eSprinter byggd i moduler

Nya eSprinter är uppbyggd på ett modulkoncept i tre delar vilket gör att den går att bygga i otaliga konfigurationer på samma sätt som Sprinter med förbränningsmotor.

Frontmodulen med hytten innehåller alla högspänningskomponenter utom batteri och motor. Samma front kan användas med alla batterier och hjulbaser.

Batterimodulen är monterad under chassit mellan axlarna vilket ger en låg tyngdpunkt och bättre väghållning. Slutligen är den tredje delen av modulsystemet bakaxeln, med sin integrerade motor.

Nya eSprinter har samma version av Mercedes-Benz digitala, röststyrda infotainmentsystem MBUX som märkets nya personbilar. Det innebär bland annat navigation som tar hänsyn till vilken sträcka som förbrukar minst energi. Samt vilken ladd-strategi som snabbast tar bilen till målet. Laddningen kan betalas automatiskt genom fordonsportalen Mercedes me. Här kan man också låsa/låsa upp bilen via mobilen och följa var den befinner sig.

Lansering i Europa sker under senare delen av året och de första bilarna beräknas komma till Sverige vid nästa årsskifte.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?