Kompakt bil som står på ett berg framför havet

5 november 2017Nya Mercedes CLS är visad!

För 13 år sedan visades världens första fyradörrars coupé – Mercedes CLS. En bil som av många ansågs var det vackraste man kunde köra om man ville ha plats för fler än två. Den ena kopian efter den andra har följt, men nu är det dags att visa vem som är originalet – den tredje generationen CLS är här. Med bland annat helt nya motorer!

Om modellen

Nya Mercedes CLS har inte bara en helt ny design, den är också fylld med tekniska lösningar som hämtats från både nya S-Klass och E-Klass. Samt – tre helt nya raka 6:or!

Nya CLS har en betydligt aggressivare design än sin föregångare. Inte minst fronten, som påminner mycket om den på Mercedes-AMG GT.

Interiören har samma typ av ”wide screen” instrumentering som nya E-Klass och sportiga ventilationsutblås med ljussättning. Liksom på både E- och S-Klass kan interiörbelysningen ställas i 64 olika färger.

Nya CLS har samma självkörande hjälpsystem som nya S-Klass. Det innebär bland annat att när du kör med den aktiva farthållaren inkopplad, så saktar bilen själv av i kurvor och rondeller. I köer och liknande stängs bilen helt av i upp till 30 sekunder och följer sedan trafiken automatiskt igen.
Bilen har också helt nya funktioner som ULTRA RANGE helljus och Car-to-X kommunikation som gör att bilen kan få och dela information med andra fordon.

Här finns också tre olika fjädringar att välja mellan, liksom helt unika ENERGIZING comfort control. Det sistnämnda innebär att du väljer mellan sex olika välbefinnande-program (från glädje eller fräschör till träning…). Bilen använder sedan klimatanläggningen med doftsättning, samt stolarnas värme, kyla och massage, belysningen och till och med värmen i ratten, för att ge dig en totalupplevelse som sätter dig i rätt humör!

Helt nya motorer

Nya CLS kommer med tre helt nya raka 6:or – Två dieslar och en bensinmotor. Alla modeller har 4MATIC fyrhjulsdrift som standard och mycket låg bränsleförbrukning.

CLS 350 d 4MATIC får 286 hästkrafter och klarar 0-100 på 5,7 sekunder samtidigt som den klarar sig på 0,56 l/milen (148 g CO2/km) vid blandad körning. Samma låga förbrukning har även CLS 400 d 4MATIC som utvecklar hela 340 hästar och tar sig till 100 km/tim på fem sekunder blankt.

Den som vill ha bensinmotor väljer CLS 450 4MATIC med EQ Boost. EQ Boost är ett 48-volts system som laddas vid inbromsningar och som kan ge 22 extra hästkrafter i tillägg till de 367 som motorn utvecklar ”av sig själv”. Totalt får man då 389 hästar vilket räcker för 0-100 på 4,8 sekunder. Bränsleförbrukningen ligger på 0,75 l/milen (178 g CO2/km).

Säljstart blir det i vår och då kommer även de svenska priserna att tillkännages.

Inför detta kan du anmäla ditt intresse så hör vi av oss när det närmar sig!

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?