SUV:bilmodell

12 februari 2023Nya Mercedes-Benz GLE SUV och Coupé till sommaren

Med uppdaterad interiör, exteriör samt teknik får GLE en ordentlig facelift. Perfekt för den aktiva familjen eller off-road fantasten då modellen bjuder på tekniska nyheter för terräng och släpvagnskörning.

  • Alla motoralternativ är elektrifierade
  • Förbättrad terrängprestanda
  • Maximal släpvagnsvikt på 3,500 kg
  • Senaste MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainmentsystem nu ännu mer intelligent

2018 lanserades den nu aktuella generationen av Mercedes GLE och nu till sommaren får modellen en uppdatering av både den nyaste tekniken, drivlinor samt mindre designjusteringar på utseendet. Designmässigt får nya GLE ett mer distinkt och modernt utseende: nya främre stötfångaren, uppdaterad grill och nya strålkastare.

Elektrifierade motorer i nya GLE

GLE kommer både med suv och coupé-kaross. Liksom allt fler av Mercedes-Benz modeller är nya GLE alltid elektrifierad. Alla modeller med förbränningsmotor har 48 volts elsystem med integrerad startmotor/generator som gör det möjligt för bilen att ”segla” på eldrift under vissa omständigheter. Laddhybriderna har uppgraderats till den senaste generationen. GLE 350 de 4MATIC har upp till 109 km räckvidd på el och kan laddas med 11 kW AC och upp till 60 kW DC (tillval).

4MATIC, som är standard i Europa, ser till att du kan färdas bra även under dåliga dragförhållanden eller terräng i lutningar på upp till 100 procent.

Nya släpvagns- och Off-Road egenskaper

Då de flesta som väljer GLE bara färdas på asfalterade vägar eller i lätt till måttligt svår terräng har Mercedes-Benz därför förfinat och justerat Off-Road Engineering Package för att kunna erbjuda det till ett mycket bättre pris för de som önskar bättre terrängprestanda. Komponenterna inkluderar ett underkörningsskydd och, i kombination med AIRMATIC luftfjädring (tillval), 30 millimeter mer markfrigång.

”Off-Road Mode” i den nuvarande MBUX-generationen förvandlar information som lutning, rullningsvinkel, kompass och styrvinkel till en visuell upplevelse. Tillsammans med parkeringspaketet med 360°-kamera (tillval) erbjuds funktionen ”transparent motorhuv”: Kameror visar vad som finns under bilens front på bilens skärm och att det är lättare att undvika hinder som man annars inte hade kunnat se. På plug-in-hybridversionen går bilen dessutom över till ren eldrift när den körs i offroad-läge.

Nytt för GLE är Trailer-ruttplaneraren för navigationssystemet: Det går att definiera två olika släpvagnars dimensioner samt en cykel/lasthållare och så snart en släpvagnskontakt kopplas in så måste föraren ange vad denne har ”på kroken”. Navigationen tar då hänsyn till släpets dimensioner och maximal hastighet för släp när rutter planeras. Och den automatiska vägmärkesavläsningen visar bara hastigheter som är tillåtna för den aktuella kombinationen.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?