elbil som står på en blank spegelyta

29 mars 2022Nya EQE från Mercedes-EQ

Äntligen är det svensk säljstart för eldrivna EQE från Mercedes-EQ. Både EQE 350+ och AMG-versionen av EQE får svensk säljstart nu. EQE är den andra bilen efter EQS som byggs på Mercedes-Benz helt nya elbilsplattform. Men där EQS är en stor lyxbil, är EQE en lyxig familjesedan – i samma segment som klassiska E-Klass.

Den första modellen som släpps är bakhjulsdrivna EQE 350+ med en effekt på 292 hk. Som sig bör är den full med tekniska lösningar för maximal komfort och säkerhet, men också med en drivlina med allra senaste teknik. Batteriet på 90,6 kWh kan laddas med upp till 170 kW och ger en räckvidd på nästan 64 mil. Förbrukningen är på ca 1,64 –1,77 kWh/mil.

I Sverige lanseras EQE som SE Edition med en diger utrustningslista. Priset för en EQE 350+ SE Edition börjar på 759 900 kronor. Den som väljer den som tjänstebil kommer att få ett förmånsvärde på 2 942 kr/mån vid 50 % marginalskatt.

Eldriven AMG-version

Även den första AMG-versionen av EQE får svensk säljstart nu. Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC är som namnet anger fyrhjulsdriven. Den har en effekt på 476 hk och ett vrid på 858 Nm. 0-100 går på 4,2 sekunder och priset börjar på 1 175 000 kronor. Här landar förmånsvärdet vid 50 % marginalskatt på ca 5 393 kr/mån. AMG-versionen går också att beställa med den 1,4 meter breda digitala instrumenteringen MBUX Hyperscreen som även finns i EQS. De första exemplaren beräknas komma till Sverige i slutet av april.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?