Mercedes-Benz eCitan

16 september 2021Nya Citan – snart med både eldrift och förbränningsmotor

Mercedes lanserade sin kompakta skåpbil Citan för snart tio år sedan. Nu kommer Citan i en helt ny version med bland annat självkörande funktioner och ett uppkopplat infotainment med röststyrning. Dessutom kommer modellen i en helt eldriven version – vi välkomnar nya eCitan.

När modellen Citan lanserade för drygt 10 år sedan så var det första gången som Mercedes-Benz gav sig in i den minsta transportbilsklassen. Den nya versionen av Citan visar med all tydlighet att detta segment är något Mercedes satsar stort på. Nya Citan blir också den sista transportbil med förbränningsmotor som märket lanserar, från och med nu kommer alla modeller som släpps att vara eldrivna.

eCitan

Eldrivna eCitan får en motor på 102 hk/245 Nm och en räckvidd enligt WLTP på ca 285 km. Bilen kan laddas i laddbox (AC) med 11 eller 22 kW. I snabbladdare med DC kan den laddas med upp till 75 kW vilket gör att den kan laddas 10 – 80 % på bara ca 40 minuter. Lastförmågan blir densamma som för Citan med förbränningsmotor – både vad gäller volym och vikt. Dessutom kommer eCitan att kunna förses med dragkrok.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?