Terrängbil kör uppför ett berg

29 mars 2018Nu har priserna släppts för uppdaterade G-Klass

Nu är det säljstart för senaste versionen av offroad-ikonen Mercedes G-Klass, även kallad Geländewagen. 1979 introducerades den första versionen och visst är det stora skillnader på den nya, men skillnader som kanske inte riktigt märks vid första anblick.

Faktum är att detta är den största förändringen som gjorts i modellens snart 40-åriga historia. Nu finns det priser för den svenska marknaden och känner du att denna bil är ett måste så lämna en intresseanmälan ser vi till att hjälpa dig på bästa sätt.

Mercedes G-Klass lanserades till en början som en renodlad terrängbil, men har under årens lopp fått en bredare publik i och med att modellen blivit mer lyxig. Kraven på komfort och utrymmen har ökat vilket resulterat i att nya G-Klass blivit 5 cm längre, 13 cm bredare och med en maxlast som höjts med nästan 120 kg.

En ikon för Mercedes-Benz

Mercedes G-Klass är en ikonisk modell och då gäller det att behandla den med respekt. Alla förändringar och uppdateringar är planerade in i minsta detalj och med största försiktighet för att behålla modellens själ. Även om det vid första anblick kan vara svårt att se förändringarna så är nästa hela exteriören ny. Exempelvis har den nya versionen fått ny front och nya baklysen, men utanpåliggande handtag och blinkers på ovansidan av framskärmarna är kvar. Interiören har blivit uppdaterad och än mer lyxig, nu i samma nivå som S-Klass. Nya versionen bjuder på wide-screen instrumentering med dubbla 12,3-tums skärmar. Fram sitter numera kuggstångsstyrning och individuell hjulupphängning, medan bakaxeln fortfarande är stel och bilen givetvis fortfarande är rambyggd.

Terrängbil kör genom starkt oväder

De tre diffspärrarna är kvar och gör att bilen är så nära ostoppbar som det är möjligt.

Läderklädsel och dragkrok är standardutrustning, liksom Dynamic Select som gör det möjligt att ändra mellan fyra olika körkaraktärer med en knapptryckning. Nu går det även, för första gången, att få G-Klass i designversionen AMG-line.

Inledningsvis kommer nya G-Klass till Sverige i två bensindrivna utföranden:

  • G 500 med 422 hk (610 Nm) som förbrukar 11,5- 12,1 l/100 km kostar från 1.099.000 kr.
  • Mercedes-AMG G 63 utvecklar 585 hk (850 Nm) och har en förbrukning på 13,1 l/00 km. Priset börjar på 1.449.000 kr.

Senare i år kommer modellprogrammet att utökas med dieseldrivna G 350 d.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?