bil vid havet

13 september 2019Nu går nya, 7-sitsiga SUV:en GLB att beställa

Vi skrev tidigare i år om GLB Concept som hade premiärvisats bilsalongen i Shanghai. Sedan tog det inte många månader förrän den nya modellen GLB presenterades och nu går alltså Mercedes nyaste SUV att beställa. Bilen som går att beställas med en tredje stolsrad kommer att kosta från 358.900 kronor.

GLB baseras på samma tekniska arkitektur som A- och B-Klass. Men GLB har fått ett längre axelavstånd och ligger storleksmässigt närmare GLC än GLA – utrymmesmässigt är den till och med större än storebrorsan. Detta beror till viss del på det mer upprätta formspråket, inspirerat av klassiska G-Klass.

Stort utrymme och mycket plats

I grundutförande har nya GLB ett lastutrymme på 560 liter. Stolarna i baksätet kan dock skjutas framåt 14 cm och i sitt främsta läge ryms ytterligare 179 liter. Och om du fäller baksätets ryggstöd så får du plats med hela 1.755 liter.

Väljer du till en tredje stolsrad så får något mindre lastutrymme, men får istället plats för ytterligare två passagerare. De bakersta platserna kan användas av personer som är 168 cm eller kortare. När de inte används fälls stolarna ned i golvet.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?