transportbil som lastas med last

1 november 2019Möt nya eVito, en 100% eldriven skåpbil

Mercedes-Benz satsar stort på eldrivna fordon och det gäller även transportbilar. Målet är att samtliga transportbilar inom kort ska finnas med eldrift. Först ut är skåpbilen eVito och den kommer snart att följas av nya generationens Sprinter och Citan.

Eldrivna transportbilar har en stor potential, inte minst i innerstadsområden.

– Bengt Larsson, försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar på den svenska marknaden.

Sedan några månader rullar de första eldrivna transportbilarna från Mercedes-Benz på svenska vägar. Ny eVito har en räckvidd på upp till 15 mil vilket gör den lämplig för de flesta typer av transporter i stadstrafik. Modellen går att beställa med två skåpslängder – Lång (6,0 m3, nyttolast 1 015 kg) respektive Extra lång (6,6 m3, nyttolast 990 kg).

Mercedes-Benz eVito har samma höga säkerhetsklass som Vito med förbränningsmotor. Batteriet, högvoltsledningar och drivlinan sitter alla skyddade i en ram och skyddas underifrån av en skyddsplatta.

Omfattande garantier.

Alla eVito som säljs kommer med omfattande garantier, bland annat ett battericertifikat som garanterar batteriets funktion i upp till åtta år / 10.000 mil. Service i fyra år ingår i nybilspriset och det finns flera olika service och garantipaket att köpa till.

eVito i korthet

 • Batterikapacitet 41,4 kWh, upp till 150 km räckvidd
 • Fulladdad på ca 6 timmar
 • Dolt batteri placerat i golvet – påverkar inte last- eller passagerarutryummet
 • 990-1.015 kg lastvikt, upp till 6,6 m3 lastvolym (beroende på skåpslängd)
 • Pris från 4.840 kr / mån eller 460.200 kr ex. moms

Eldrivna fordon ger låga driftskostnader

Att investera i eldrivna bilar kan verka avskräckande då inköpspriset ligger en bra högre än de som går på diesel. Trots detta kan den totala ägandekostnaden bli samma eller till och med lägre. Orsaken är att en elbil är betydligt billigare i drift.

 1. Spara bränslekostnader
  Elektricitet är ett billigt bränsle. Dessutom är just eVitos drivlina väldigt effektiv. Batteriet laddar exempelvis när du kör i nedförsbacke så att du inte förlorar energi i form av värme när du bromsar.
 2. Spara kostnader för skatt
  Elektriska fordon har skattelättnader och bonus. Myndigheterna uppmuntrar elbilar nu och i framtiden.
 3. Spara på underhåll
  Den elektriska drivlinan är mindre känslig för slitage och du behöver aldrig byta olja eller byta ut filtren igen. Det innebär att kostnaderna för underhåll och reparation är lägre än med en förbränningsmotor.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?