eldriven bil i spexat mönster

24 april 2018Mercedes nya elbil EQC ute på en provtur

I September är det premiärvisning för Mercedes-Benz nya elbil EQC med en lanseringsstart 2019. Bakom sig ligger år av utvecklingsarbete och tester där de bland annat har testat bilens köregenskaper på de svenska vintervägarna. Mercedes EQC blir den första bilen för Mercedes när det kommer till helelektriska bilar och nu har några internationella journalister fått åka med på en provtur.

EQC, där namnet EQ står för ”Electric Intelligence är en fyrhjulsdriven SUV i samma storleksklass som nuvarande GLC och de siffror som i dagsläget finns ute är att bilen får ett batteri på ca 70 kWh som ger bilen en rejäl elektrisk räckvidd samt att accelerationen 0-100 går på under 5 sekunder.

En elbil har en mycket lägre tyngdpunkt och helt annan viktfördelning än en bil med förbränningsmotor. Det gör att vi får tänka ut många nya tester för att vara säkra på att vi får en bil som uppför sig och som känns som en Mercedes-Benz även på slingrande och dåliga vägar. Men vi är helt i mål med all hårdvara och vi är enligt tidsplanen med all mjukvara.

– säger Michael Kelz, chefsingenjör för EQC.

Nya utmaningar med elbilar

När det kommer till elbilar finns det en del nya utmaning biltillverkare ställs inför. Exempelvis att hålla värmen i kyla och att hålla kylan i värme utan tillgång till en förbränningsmotor kräver nya tankegångar. Det gäller även att lösa hur däckljud och vindbrus upplevs i kupén när förbränningsmotorns ljud fungerar. Spännande, eller hur? Mercedes EQC har testats i allt från 35 minusgrader i norra Sverige till 50 graders hetta i Dubai. Nu är den snart redo att möta oss. Några som redan fått testa på bilen är utvalda motorjournalister och nedan kan du ta del av ett klipp med en journalist tillsammans med chefsingenjören Michael Kelz. Mycket av exteriören och interiören är fortfarande dold, vilket gör oss bara mer nyfikna. Men vad vi kan se – och höra, så väntar vi med spänning.

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?