en Mercedes-Benz kompakt suv

24 april 2019Mercedes GLB Concept – kompakt SUV med plats för sju

Mercedes suv-favorit GLC är på väg att få ett småsyskon, men trots de mindre måtten blir den sjusitsig. Den nya suven GLB är än så länge en konceptbil och visades nyligen på bilsalongen i Shanghai. Och bortsett från några sista detaljer så ska bilen snart vara produktionsklar.

Stor på insidan, men kompakt på utsidan

Nya GLB placerar sig storleksmässigt mellan GLA och GLC. Det blir den största modellen på den bottenplatta som delas av A-klass och B-Klass. Konceptbilen är 4,63 m lång, 1,89 m bred och 1,90 m hög inklusive den permanent monterade takboxen. Så hög kommer dock inte bilen bli när den väl börjar produceras, snarare runt 1,65 m. Men trots kompakta yttermått kommer GLB få plats för upp till 7 personer, tack vare ett axelavstånd på hela 2,83 m.

Robust och praktisk SUV

GLB Concept har ett tydlig offroad-utseende som sneglar åt legendariska Mercedes G-Klass. Den har en upprätt front och är utrustad med grova terrängdäck, fast takbox och extraljus monterat på taket.

Både muskler och hjärna

Konceptbilen kommer med permanent 4MATIC fyrhjulsdrift och har en stark, fyrcylindrig bensinmotor på 2,0 liter som ger 224 hk (165 kW). Förarmiljön påminner om den i A-Klass. Och precis som både A- och B-klass är den utrustad med nya, intelligenta
infotainmentsystemet MBUX (Mercedes-Benz user experience).

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?