Röd sportbil från Mercedes-AMGs

21 september 2021GT 63 S E Performance – Mercedes-AMGs första laddhybrid

Med E Performance välkomnar Mercedes-AMG sin första serieproducerade laddhybrid och kliver med det in på den elektrifierade banan även med varumärket AMG.

With the new Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE we are transporting our brand DNA into an electrified future.

Ord från Philipp Schiemer, styrelseordförande för Mercedes-AMG GmbH när han presenterade Mercedes-AMGs nya stjärna. Den första september hade modellen världspremiär och nu har serietillverkningen börjat. I en liten och naggande god upplaga.

Mercedes-AMG GT 63 E Performance erbjuder en V8 motor på 4,0 liter tillsammans med en elmotor med en tvåstegad växellåda vid bakhjulen. Resultatet bli 831 hk och 1 400 Nm. Från 0 till 100 ska du kunna komma på 2,9 sekunder och önskar du köra på ren el får du njuta i 12 km. Men anledningen till en Mercedes-AMG GT 63 E Performance är inte grön körning utan främst prestanda. Tack vare elektriciteten skapas en helt annan kördynamik och precis som i Formel 1 är batteriet särskilt utformat för snabb strömförsörjning.

Kittlar det av att veta mer? Välkommen att höra av dig till oss!

Redo att uppleva känslan? – anmäl ditt intresse

Vi rekommenderar alltid att provköra bilen för att uppleva dess funktioner och design. När modellerna anländer till våra anläggningar kan du vara först i kön och provköra genom att anmäla ditt intresse. Vi håller dig uppdaterad så fort ny information finns. Om du redan nu vill diskutera modellen med någon av våra experter är du varmt välkommen att anmäla dig eller kontakta oss.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?