Geländewagon

5 april 2024Upptäck helt nya G-klass

The Geländewagen - en klass för sig

Sandra Johansson Ikem

Marknadskoordinator

Den här terrängikonen känner man igen på långt håll, den karaktäristiska karossen och tidlösa designen utmärker G-klassen och gör den unik. I mer än fyra decennier har den levererat högpresterande terrängkörning, lyx och säkerhet.

Nu är den nya G-klassen här med fler nyheter, större individualiseringsmöjligheter och tre olika exteriöra designversioner. Den nydesignade kylargrillen och stötfångaren fram framhäver de karaktäristiska dragen. Det klassiska reservhjulet baktill är en funktion som funnits med sedan start och är ännu en detalj som utmärker sig.

G-klass front
G-klass bak

Förutom flertalet körhjälpssystem som till exempel aktiv bromsassistent och kurshållningsassistent tillkommer även flera komfortegenskaper. För första gången finns G-klass KEYLESS GO integrerat i dörrhandtaget som tillval.

På insidan möter du uppdaterad interiör. Exklusiva hantverk, panelbelysning, multifunktionsratt och nya generationens MBUX multimediasystem är något du snabbt fäster ögonen på när du kliver in. Du får dessutom tillgång till en offroad-skärm där du kan se lutningsgrad och vinkel samt tekniska inställningar som hjälper dig på alla typer av underlag.

Insida G-klass

Individualisering

Tre exteriöra designversioner finns att välja mellan, professional, exclusive och AMG. Som tillval finns det ett brett urval av hjul, upp till 20 tum stora. Ytterligare tillval för att göra din Geländewagen alldeles unik för just dig är MANUFAKTUR, utbudet för G-klass är större än för någon annan modell. Det finns bland annat upp till 28 färger att välja på. Med exklusiva material och noggranna hantverk kan du anpassa din G-klass exteriört och interiört så den inte blir en annan lik.

Läs mer om G-klass och de olika paket som finns att välja mellan här.

Kapacitet och prestanda

Geländewagen har en imponerande kapacitet och kan utan tvivel ta sig an de svåraste utmaningarna. Med en maximal backtagningsförmåga på upp till 45°/100%, klarar den branta lutningar utan problem. Det maximala vaddjupet på 700 mm gör att den kan ta sig igenom djupa vattenhinder enkelt. Den maximala lutningsvinkeln på upp till 35°/70% och markfrigång på upp till 241 mm ger den möjlighet att hantera terrängens tuffaste hinder. De preliminära värdena enligt WLTP indikerar dess bränsleförbrukning för blandad körning på 10,9-12,3 l/100 km och CO₂-utsläpp på 248-281 g/km.

Ikonen blir snart elektrisk!

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?