Veho Bil Metin

27 juni 2024Tack för alla år som VD på Veho Bil

Nu önskar vi dig lycka till i fortsättningen!

Sandra Johansson Ikem

Marknadskoordinator

Efter många år som en omtyckt ledare har Metin Basberber, VD på Veho Bil valt att lämna över taktpinnen och få mer tid med sin fru, sina barn och barnbarn. Men helt har han inte släppt taget utan kommer framöver att sitta i Mercedes-Benz återförsäljarförening.

Vi bokade in en intervju med Metin som med blandade känslor pratade om att lämna Veho Bil, mycket goda minnen kom på tal och det blev en spännande tidsresa att slängas tillbaka i. Innan vi hann komma igång var det första han frågade hur jag mådde, vilket kännetecknar hans personlighet och omhändertagande.

Hur många år har du jobbat på Veho Bil nu?

I tolv år, jag har jobbat här sedan 2012.

Hur kommer det sig att du började jobba på Veho Bil?

Jag blev tillfrågad av dåvarande ordförande på Veho Bil om jag ville komma till Veho Bil och anta utmaningarna som fanns. Han hade fått tipset om mig från en annan konsult.

Hur kommer det sig att du har stannat så länge på Veho Bil?

När jag först kom till Veho Bil led företaget av stora förluster och jag tog de som en utmaning, jag tänkte att jag skulle jobba 5 år, vända på skeppet för att sedan anta en annan utmaning. Allt gick väldigt bra men det blev inte klart på 5 år. Ägarna hade stora planer för Sverige och jag såg utvecklingspotential med Mercedes och Veho Bil. Jag ville utveckla och finnas på flera ställen men för att fortsätta utvecklingen behövde Smista visa lönsamhet.

Jag höll mitt ord och visade lönsamhet, ägarna höll sitt ord om att få fortsätta utvecklas så förtroendet växte och nu finns vi på åtta platser och projekterar på ett nionde just nu. Så några av anledningarna till att jag stannat är den lönsamma utvecklingen och den personliga utvecklingen samt den familjära känslan.

Vi har visat vägen för hela koncernen genom att jobba exklusivt med Mercedes sedan 2013. det var då vi tog bort andra märken, som Chrysler, Jeep och Nissan. Vi har också börjat jobba med Great Place To Work, där vi är bäst i klassen inom fordonsindustrin.

Det är jättekul att gå till jobbet, det har varit som att gå till ett nytt jobb varje dag.

Kan du dela med dig av något minne som du aldrig glömmer?

När jag kom till Veho Bil för första gången och det inte fanns någon lönsamhet tog jag bort fruktkorgen och lovade att när vi får svarta siffror så kommer fruktkorgen tillbaka. Alla hade så stor förståelse. När jag sedan fick ställa tillbaka fruktkorgen var det ett kvitto på att vi hade lyckats och fruktkorgen är en sak som varit väldigt uppskattad. (Och vi kan avslöja att fruktkorgen står kvar än idag)

En annan sak jag minns väl är när jag började och valde att ta ut den äldsta bilen – en manuell c klass kupé och jag minns reaktionerna: ”Va? Ska VD:n åka den bilen?”

På tal om bilar, vilken är din favoritbil/modell?

E-klass är min favoritmodell!

Vad är du mest stolt över under din resa?

Mitt team – utan dom hade vi inte lyckats så som vi gjort. Jag är också riktigt stolt över den familjära känslan som vi lyckats med.

Vad har varit viktigt för dig i din roll som ledare?

Nyckeln för mig i min roll som ledare är att få alla involverade genom att synas, vara tillgänglig och att lyssna

Hur känns det att ta farväl och lämna över taktpinnen till någon annan?

Det är blandade känslor men det känns tryggt att lämna över till någon jag jobbat ihop med tidigare, det hade varit jobbigare om jag inte vet vem som hade tagit över. Men nu vet jag att min familj kommer vara i trygga händer.

Slutligen – har du något du vill hälsa till alla du jobbat med?

Fortsätt att ta hand om varandra och håll det här familjära, stötta varandra som ni alltid gjort. Vi är en familj . Fortsätt att vara det!

– Ett stort tack Metin för den här tiden. Du är så uppskattad och kommer vara så saknad!

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?