sprinter cross

20 december 2023Crossbuss i världsklass

Sandra Johansson Ikem

Marknadskoordinator

Sprinter 319

En Sprinter är inte bara en bra bil utan möjligheterna är många. Ett av många exempel på vad man kan göra med den är att bygga om den till en crossbuss och detta är precis vad Patrik från AM Produktion och Konsult AB tillsammans med Jocke från Mälardalens fordonsinredning/Adventure Campers har gjort.

Med lång erfarenhet i branschen vet dem precis vilka materialval som är pålitliga och hur de ska monteras för att hålla så länge som möjligt. Man kan göra både enklare och mer avancerade varianter, helt beroende på kundens önskemål och därför blir varje bil ett individuellt hantverk i riktigt bra kvalitet.

Vi satsar på bra kvalitet, bra bilar som kunder vill ha – Patrik på AM Produktion och Konsult AB

Patrik köpte en Sprinter 319 med största motorn A3 med fabriksutrustning som MBUX Multimediasystem med 10,25 tums touchskärm, avståndsregulatorn DISTRONIC, dödavinkelassistent, parkeringsassistent med 360 graders kamera, huvudtank 93 l, släpvagnskoppling 2,8t släpvagnsvikt (skruvad), lättmetallfälgar 6,5J x 18, vridplatta för förarsäte och vridplatta för passagerarsäte och tog sedan kontakt med Jocke för att sätta igång bygget.

Crossbuss

Efter besiktning satte bygget igång och funktioner som numera finns på bilen är en utdragbar 160×200 säng med stege, nya delbara madrasser, spotlights för sängbelysning och läslampor med USB-uttag. Ledlister i olika färger i taket som är dimbara med tillhörande fjärrkontroll och inredning i tre olika färger. Som att dessa bekvämligheter vore nog så finns även micro, förvaringsskåp i lättviktsmaterial och förhöjt golv mellan framstolar för kylväska.

Plats för tre personer i baksätet med justerbara kaptensstolar med 12 v och 230 v uttag. Ovanför stolarna i framsätet finns också en hylla med uttag. Tak och väggar är isolerade i två lager och en taklucka finns. Utvändigt finns en markis för de soligaste dagarna. Extra dieselvärmare med panel och ventil till garage samt extra batteri med skiljerelä är också viktiga detaljer att nämna.

Garageväggarna är täckta i aluminiumdurk som skydd, väggarna har ett lager isolering. Dörrarna är klädda och har både förvaring och usb-uttag.

Finns egentligen ingenting vi inte kan göra (eller har gjort för den delen) när det kommer till ombyggnation av crossbussar och camper vans.Citat från Jocke Söderströms hemsida

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?