personbilssäljare

12 februari 2024Fem frågor om Mercedes-EQB

med vår stjärnsäljare Martin Hed Spetz.

Vi på Veho Bil har ett stort utbud av Mercedes-Benz elbilar och en stor favorit hos många är helelektriska familjesuven EQB. Det finns flera anledningar till att modellen är så populär, bland annat rymligheten och bekvämligheten. För att djupdyka i modellen valde vi att ställa några frågor till vår stjärnsäljare Martin Hed Spetz som själv kör EQB.

Martin har själv familj med två barn och därför vet han precis vad som är viktigt gällande komfort, rymlighet, bagageutrymme och räckvidd för att hela familjen ska vara nöjda.

Hej Martin! Vem skulle du säga att EQB passar för?

Modellen passar enligt mig för alla. Det är en mångsidig modell med bra utrymmen i mellansegmentet storleksmässigt.

Lyft upp det bästa med modellen.

För mig är det bästa med den här modellen bagageutrymmet samt att vi får plats alla i bilen, två vuxna och två barn i barnstol. Sedan är 7-sits tillvalet väldigt bra för dem som är fler i familjen.

Är räckvidden bra?

Ja, för att vara en Suv så tycker jag att bilen har en bra räckvidd. Jag kör ca 2500 mil per år och klarar mig bra.

Om man är ny på elbilsmarknaden, vad ska man tänka på då?

Jag tror att många fastnar i att man som elbilsförare har räckviddsångest. Jag personligen hade det i ca tre veckor innan jag fick upp ögonen för hur utbyggt det publika laddnätet är samt hur mycket det byggs ut. Sen skall man ställa sig frågan hur ofta man kommer att vara i behov av att ladda bilen publikt. Dem flesta kommer inte ladda mer än 3-5 gånger på ett år och då kan den resan enligt mig få 15-30 minuter längre än normalt.

Måste man kunna ladda sin elbil hemma?

Det är klart att det underlättar om man har möjligheten att ladda hemma. Har man inte det så börjar fler och fler företag installera boxar så man kan ladda på sin arbetsplats. Annars finns det mycket laddningsmöjligheter publikt.

För att sammanfatta EQB berättar Martin att det är en riktigt bra elbil som passar de flesta.

Vill du veta mer om EQB?

EQB

En kompakt SUV med stilren design och avancerad teknik.

Till modellsidan

Veho Bil pattern

Vi har sett ett ökande medvetande bland konsumenterna när det gäller miljötänk och val av bil. Den här positiva ”trenden”, tror vi inte bara är en trend utan ett mycket medvetet val, det visar sig tydligt i statistiken på nyregistrerade elbilar de senaste åren.

Man kan se en stor ökning på antalet nyregistrerade elbilar totalt sett, under de senaste åren. Från år 2020 till år 2022 tredubblades antalet nyregistrerade eldrivna personbilar, väldigt positivt och kanske inte så förvånande egentligen. Under 2023 registrerades 112.775 nya eldrivna personbilar totalt i Sverige och nu när vi passerat Januari 2024 ser vi att ökningen håller i sig då 5068 st eldrivna personbilar registrerats, i jämförelse med förra året i Januari då 4333 st eldrivna personbilar registrerades. [1]

[1] Statistik från SCB – Fordonsstatistik januari 2006–januari 2024

Kampanjer

Ladda för mer

Det är enkelt och bekvämt att köra elektriskt med Mercedes-Benz. Nu ingår dessutom laddning upp till 15 000 kr när du köper en av våra utvalda elbilar.

Till erbjudandet

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?