eCitan

20 maj 2024Citan får toppbetyg för hjälpsystem

Citan fick betyget Platinum och testets högsta poäng med 87 % av Euro NCAP.

Sofi Forsberg

Branschexpert

Euro NCAP har för första gången testat bilmodellers hjälpsystem och ger Mercedes-Benz Citan testets högsta betyg.

Mercedes-Benz Citan får toppbetyget ”Platinum” och testets högsta poäng av Euro NCAP, som mer är kända för sina krocktester men som nu även börjat testa bilmodellers hjälpsystem. Anledning är att det oftast är oskyddade trafikanter eller passagerare i andra fordon som skadas när transportbilar är involverade. Genom att då testa hjälpsystemen i transportbilar

De system som testas är autobromsens funktion mot andra bilar, cyklister och fotgängare, filhållningssystem, hastighetspåminnare och system för att ha koll på säkerhetsbälten och hur alert föraren är. Systemen testas live i en mängd olika situationer och bedöms på en 5-gradig skala.

Högsta poäng till Mercedes-Benz

Citan fick betyget Platinum och testets högsta poäng med 87 %.

– Det är en tydlig bekräftelse på vårt säkerhetsfokus att systemen man kan få i Citan och i eldrivna eCitan, får så bra betyg, säger Fredrik Sidnäs som är ansvarig för transportbilar på Mercedes-Benz Sverige.

Ta del av filmen här och testet i sin helhet här.

Mercedes-Benz transportbil eCitan leasingerbjudande

Mercedes-Benz transportbil eCitan i lager med snabb leverans. Nu med miljöbonus! Välj mellan operationell leasing eller finansiell leasing.

Till erbjudandet

eCitan – liten skåpbil med stor kapacitet

Mercedes-Benz eCitan skåpbil – en eldriven Citan med samma generösa mått för lastutrymmen och last, som kan anpassas med dragkrok. Med snabb laddningstid och upp till 28 mil räckvidd (WLTP, blandad körning) tar den dig fram utan kompromisser. En smart investering med andra ord.

Mer om eCitan

Citan – liten transportbil med stora möjligheter

Om du är på jakt efter en rymlig bil som tar dig runt snabbt och enkelt så är Citan något för dig. Trots kompakta yttermått erbjuder skåpbilen rejält med plats inuti. Liksom övriga Mercedes-Benz Transportbilar imponerar Citan med hög säkerhetsnivå, modern teknologi och robust kvalitet.

Mer om Citan

grå Mercedes-Benz Citan tourer kör på en väg
🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?