3 oktober 2023Nya Mercedes eActros 600 - för framtidens transporter

Nya eActros, även känd som “Long Haul”, är Mercedes-Benz första el-lastbil för längre distanser. Med 500 km räckvidd erbjuder eActros 600 lönsamma, hållbara och tillförlitliga långfärdsresor. Världspremiären hölls den 10 oktober.

  • Över 500 km räckvidd – gjord för fjärrtrafik på el
  • Ladda från 20 till 80 procent på under 30 minuter
  • Batterikapacitet på 600 kWh
  • Byggda för att klara en sträcka på 120 000 mil under hela tio år
  • Aerodynamisk design och lägre bränsleförbrukning

Med nya eActros skrivs ett nytt kapitel i transportbranschen. Lastbilen är helt elektrisk och
tillsammans med integrerade lösningar gör lastbilen ditt företag redo för framtiden.
Det går tydligt att se att Mercedes-Benz Trucks bryter ny mark när det kommer till design, vilket också visuellt understryker betydelsen av den elektriska lastbilen för den omfattande omvandlingen mot koldioxidneutrala transporter.

Se världspremiären: inspelad livesändning.

Tydliga linjer och en aerodynamisk design kännetecknar utseendet på eActros 600, som är tänkt att vara det rätta valet för kunderna vad gäller lönsamhet, hållbarhet och tillförlitlighet. eActros 600 uppfyller samma hållbarhetskrav som en jämförbar konventionell tung långväga Actros. Det innebär 1,2 miljoner kilometer på vägen under en period på tio år.

Mercedes eActros 600 – räckvidd på 500 km

El-lastbilen kommer att ha en räckvidd på 500 kilometer utan mellanladdning och kommer även att möjliggöra megawattladdning i framtiden. Utvecklarna av Mercedes-Benz Trucks siktar på att batterierna i produktionen eActros 600 med megawattladdning ska kunna laddas från 20 till 80 procent på under 30 minuter vid en laddstation med en effekt på cirka en megawatt.

Tre batteripaket ger eActros 600 en total kapacitet på över 600 kWh. Två elmotorer som en del av den nya e-axeln genererar en kontinuerlig effekt på 400 kW samt en toppeffekt på över 600 kW. Batterierna som används i eActros 600 använder litium-järnfosfatcellteknik (LFP). Dessa kännetecknas framför allt av lång livslängd och mer användbar energi.

Kärnan i Mercedes-Benz Trucks koncept för batterielektriska långväga transporter är att erbjuda kunderna en helhetslösning bestående av fordonsteknik, rådgivning (eConsulting), laddinfrastruktur och digitala tjänster. eActros 600 är planerad att vara en helhetslösning som stöttar kundernas konkurrenskraft när det gäller lönsamhet, hållbarhet och tillförlitlighet i verksamheten. Läs mer om denna integrerad lösning för e-mobilitet här: eMobility

Produktionsberedskap under 2024.

Läs mer om modellen

eActros 600

En integrerad transportlösning för hållbara fjärrtransporter.

Till modellsidan

🎉

Lastbilspremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?