Medarbetare poserar framför lastbil

11 mars 2019Fredrik Aspelin om den nya lastbilsanläggningen i Örebro

Sofi Forsberg

Branschexpert

Nu till sommaren 2019 öppnar vi vår nya lastbilsanläggning i Örebro. Ett naturligt steg för att erbjuda våra kunder i Örebro bästa tänkbara service. Att öppna en anläggning med fokus enbart på lastbilar har varit något som legat i görningen i många år, och när vi äntligen hittade en passande plats föll alla bitar på plats.

Fredrik Aspelin som är verkstadschef i Örebro kommer ansvara för verkstadsdriften på båda anläggningarna. Här ger han svar på varför en ny lastbilsanläggning i Örebro kommer gynna både våra last-, transport- och personbilskunder.

Fem frågor till Fredrik.

 1. Berglunda, ett industriområde. Hur viktig var platsen?
  Till och från har vi intalat oss att platsen kanske inte är så viktigt. Men Berglunda har blivit ett riktigt ”truckstop” där all tung trafik vistas och det är såklart en stor fördel att vara på samma ställe som våra kunder. Vi har pratat om en egen lastbilsanläggning i ett par år och haft några olika idéer men ingen som varit så attraktiv att det känts rätt att satsa.
 2. Fördelar med att få en till anläggning i Örebro?
  Fördelarna är att vi kommer kunna öka kapaciteten på servicemarknaden både för last- och transportbilar. Något som vi vet att våra kunder längtat efter. Våra befintliga lokaler idag kommer att passa perfekt till transportbilar, speciellt eftersom vi rustade och byggde ny kundmottagning för inte så länge sedan.Vi har sett i flera år att kapaciteten för att driva lastbilsverkstad på Nastagatan med den ökande vagnparken på alla segmenten vi har inte är hållbart i längden och det har inneburit svårigheter för kunderna i slutändan. När vi fick frågan om denna lokal som stod färdig så var beslutet inte så svårt. Att flytta lastbilsverksamheten till Berglunda-området kommer innebära stora positiva förändringar för båda anläggningarna i Örebro då vi får utökad plats även på vår befintliga anläggning där vi kommer att ta hand om våra person- och transportbilskunder.

  Att flytta lastbilsverksamheten till Berglunda-området kommer innebära stora positiva förändringar för båda anläggningarna i Örebro.

 3. Vad kan lastbilskunderna förvänta sig?
  Vi vet att vi har mycket nöjda kunder redan idag som helt säkert kommer märka av att vi verkligen satsar för deras skull. Kunder som vi hittills kanske inte kunnat tillgodose behoven för kommer kunna få den service de önskar. Mycket i branschen handlar om tillgänglighet och där har vi varit sårbara de sista åren. Det kan kunderna räkna med att vi kommer att råda bot på med den här satsningen.
 4. Veho Bil förvärvade nyss Auto-Centrum i Västerås och med det en transport- och lastbilsanläggning. Hur ser du på kundflödet?
  Vi har varit positiva till att få flera kollegor och en ”systerverkstad” från dag ett och hittills så har det bara varit precis det, positivt. Eftersom det inte är så långt mellan oss så har vi kunnat hjälpa varandra med toppar på verkstäderna och våra kunder har fått flera möjligheter att kunna serva hos just Veho Bil.
 5. Vad har du för förväntningar på 2019?
  Oj, stora förväntningar. Men mest är jag fruktansvärt spänd och taggad att få komma igång med nya lokalen och förändringarna på Nastagatan. Vi håller på för fullt med alla förberedelser för att ha så mycket som möjligt klart redan innan vi kör igång.

Tack Fredrik, vi väntar också med spänning och räknar ner!

🎉

Lastbilspremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?