FUSO eCanter

Helt laddad. Nästa generations eCanter

Kontakta oss

Noll utsläpp
CO2-fri
Lokalt och tyst
Upp till
200 KM RÄCKVIDD.
Helt elektriskt och tillförlitligt
Finns i
4 st
viktklasser
Hjulbaser
6 stycken
2.500 mm - 4.750 mm

Elmobilitet till alla

Nu tar FUSO nästa steg på vägen mot utsläppsfria körningar och möjliggör elmobilitet för alla sina kunder i hela Europa. Du kan köpa nästa generations eCanter direkt hos oss på Veho Trucks.

Det omfattande standardutbudet täcker in snart sagt alla individuella ändamål och erbjuder många olika påbyggnadsmöjligheter. Nästa generations eCanter utgör ett idealiskt och hållbart alternativ för transporter och tjänster i citymiljö och i det urbana rummet.

FUSO eCanter
Veho Bil pattern

4 viktklasser för olika behov

FUSO eCanter går att beställa i fyra olika viktklasser. Från stadstrafik till tunga uppdrag – allt efter era behov.

Veho Bil pattern

eCANTER 4,25 T. Eldriven för stadstrafik

Nästa generations eCanter 4,25 t är det hållbara alternativet för användning i stadstrafik och förorter. Den har nämligen allt som alltid har kännetecknat FUSO Canter som en verklig lättlastbil, och det lokalt utsläppsfritt och med ren eldrift.

Nästa generations eCanter 4,25 t är kompakt, smidig och lättmanövrerad och finns i tre olika hjulbaser: 2.500 mm, 2.800 mm och 3.400 mm. Den maximala chassikapaciteten hos nästa generations eCanter 4,25 t är 1.700 kg vid hjulbas 2.500 mm.

Beroende på vald hjulbas utrustar FUSO den med batteripaket i storlek S och M. Dess elmotor har omräknat 150 HK (110 kW). Med en räckvidd */** på upp till 140 km (M-batteri) resp. 70 km (S-batteri) kan nästa generations eCanter 4,25 t utan problem avbilda den genomsnittliga dagliga användningsprofilen för en Canter 3,5 t med dieseldrift.

Dessutom: Om föraren har körkort sedan minst två år får denne köra nästa generations eCanter 4,25 t med personbilskörkort i klass B, precis som dieselvarianten 3,5 t.

Läs mer om eCanter 4,25 T

eCANTER 6,0 T. Eldriven för specialjobb

Tack vare sina kompakta dimensioner är nästa generations eCanter 6,0 t en verklig specialist inom krävande transportjobb på smala vägar – och den är tyst och lokalt utsläppsfri. Den är ett hållbart alternativ för användning inom kommunsektorn.

Medan nästa generations eCanter 6,0 t levereras från fabriken med endast 1,7 m hyttbredd – vid en rambredd på 700 mm – har den tre olika hjulbaser – 2.500 mm, 2.800 och 3.400 mm – som erbjuder stor flexibilitet för olika påbyggnader.

Nästa generations eCanter 6,0 t har som standard ett stort antal moderna assistans- och säkerhetssystem; den har naturligtvis även alla specifika skyddsanordningar för elfordon. Den står för säkerhet även i välfrekventerade områden med fotgängare.

Läs mer om eCanter 6,0 T

eCANTER 7,49 T. Eldriven för vardagsbruk

Nästa generations eCanter 7,49 t är det bästa valet för (nästan) alla jobb som helt eldriven lätt lastbil. Dess lokala utsläppsfrihet i kombination med dess övertygande basdata gör den till ett idealiskt fordon för så gott som alla logistiktillämpningar.

Med batteripaketet i storlek L har den upp till 200 km räckvidd */** och kan verkligen mäta sig med den genomsnittliga dagliga insatsprofilen hos ett typiskt 7,5-tonsfordon. Även när det gäller praktisk insats kommer nästa generations eCanter till sin rätt. Den kännetecknas av absolut manövrerbarhet tack vare kompakta mått plus maximal lastvolym, precis som dieselvarianten – vid en påbyggnadslängd 7,2 m har även nästa generations eCanter upp till 15 pallplatser.

FUSO levererar den i fyra olika hjulbaser – 3.400 mm, 3850 mm, 4450 mm och 4.750 mm – och utrustar den med batteripaket i M (upp till 140 km räckvidd) och L (upp till 200 km räckvidd) – beroende på vald hjulbas.

Vid hjulbas 4.450 mm och utrustad med L-batteriet har nästa generations eCanter 3.740 kg maximal chassikapacitet. Det är bara något mindre än vad jämförbara 7,5 t-fordon med dieseldrift kan erbjuda – men lokalt CO2-fritt, tystgående, utan att påverkas av utsläppsrelaterade körförbud, samt hållbart.

Dessutom: Om föraren har körkort sedan minst två år får denne köra nästa generations eCanter 4,25 t med personbilskörkort i klass B, precis som dieselvarianten 3,5 t.

Läs mer om eCanter 7,49 T

eCANTER 8,55 T. Eldriven för tung insats

Nästa generations eCanter 8,55 t är det rent eldrivna alternativet när det gäller dels lokal utsläppsfrihet, dels lite tyngre transportjobb.

Vid hjulbas 3.400 mm och med upp till 140 km räckvidd  */** (M-batteri) erbjuder den maximal chassikapacitet t.ex. 5.110 kg och kan erbjuda höga maximala axellaster – 3.400 kg på framaxeln, 6.000 kg på bakaxeln. Dessutom utrustas den av FUSO i fabriken med mekaniska sekundärdrifter (mPOT) som tillval, vilka försörjer aggregat som t.ex. tipphydraulik.

FUSO levererar nästa generations eCanter 8,55 t i fyra olika hjulbaser – 3.400 mm, 3850 mm, 4450 mm och 4.750 mm – och utrustar den med batteripaket i M (upp till 140 km räckvidd) och L (upp till 200 km räckvidd) – beroende på vald hjulbas. I den största varianten (4.750 mm hjulbas) och vid påbyggnadslängd 7,2 m har nästa generations eCanter maximal lastvolym med upp till 15 pallplatser.

Nästa generations eCanter 8,55 t är inte bara mycket smidig, utan har, som alla FUSO Canter, även absolut lättmanövrerbarhet, oavsett konfiguration, tack vare kompakta mått.

Läs mer om eCanter 8,55 T

* Räckviddsuppgifterna baseras på testresultat i begränsade testförhållanden. Strömförbrukningen (EE) kan variera beroende på yttre omständigheter såsom last, körstil, väderlek, batteriålder och fordonsutrustning. Därför är räckvidden en uppskattning som är avhängig av den individuella fordonsanvändningen och dess externa faktorer. Den faktiska räckvidden kan ligga under eller över det angivna värdet.

** Värdena erhållna vid följande förhållanden: Laststatus 50% nyttolast, kaross som skåp, omgivningstemperatur 20 °C och genomsnittlig batteriålder.

*** Laddtiden är avhängig av olika faktorer som fordonets laddkapacitet, laddstationens kapacitet, batteriets laddstatus (SoC) samt omgivnings- och batteritemperaturen. Värdena är avhängiga av internt definierade empiriska värden i optimala förhållanden vid 20 °C.

Riktning framåt.

Tillsammans med sina kunder har FUSO samlat värdefulla erfarenheter inom elmobilitet genom den första eCanter de senaste fem åren. Ett av Europas viktigaste och största logistikföretag satsade redan från början på FUSO och förlitar sig ända sedan dess på lokalt utsläppsfria, helt eldrivna lättlastbilar för den dagliga leveransverksamheten i stadsmiljö. eCanter har hittills introducerats med framgång på 13 europeiska marknader.

Vill du veta mer? Anmäl ditt intresse nedan

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.