bilanläggning

11 oktober 2018Veho Bil köper last- och transportbilsverksamhet i Västerås

Som Nordens största återförsäljare av Mercedes-Benz fortsätter vi att bredda vår verksamhet i Sverige genom att förvärva Auto-Centrum i Västerås. Auto-Centrum säljer, reparerar och ger service till Mercedes last- och transportbilar samt Isuzu.

Genom förvärvet stärker Veho Bil sin ställning i Sverige och utvidgar verksamheten på last- och transportbilar. Veho Bil är sedan 2013 exklusiv Mercedes-återförsäljare och har idag 13 procent av Mercedes personbilar totala försäljning i Sverige, 12,8 procent av transportbilarna samt 7 procent av lastbilsförsäljningen.

Vi är nöjda över att få utvidga verksamheten i Sverige och i synnerhet till förmån för lastbilar. Västerås är en tillväxtregion nära Stockholm och vi tror på en fortsatt positiv utveckling i framtiden. Auto-Centrum passar oss geografiskt bra med Örebro och Karlstad som alla ligger längs med E18. Vi ser en stor utvecklingspotential för den nuvarande affärsverksamheten.

– Metin Basberber, VD för Veho Bil Sverige AB

Auto-Centrum omsatte 2017 150 mkr och har 26 anställda. Med en modern verkstad, jour 24 timmar om dygnet och ett välsorterat reservdelslager samt målet att vara Sveriges trevligaste bilföretag kommer Auto-Centrum att passa utmärkt in i Veho-koncernen.

Vi glada över att Auto-Centrums nya ägare är Veho Bil som i sin tur ägs av ett känt finskt familjeföretag. Auto-Centrum har efter övertagande från Philipson Bil AB 1992 arbetat med försäljning och service av kommersiella fordon. Köpet stärker nu framtiden för våra kunder och personal

– Auto-Centrums VD Jan Carlsson.

🎉

Bilpremiärer, exklusiva erbjudanden, råd & tips.

Intressant? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Vilken typ av bil är du intresserad av?